Het kloppend hart van Waterland
Live

Een bont gezelschap bij de tweede repetitie voor de Slag op de Zuiderzee

Gepubliceerd: Maandag 05 juni 2023 17:01

Een bont gezelschap bij de tweede repetitie voor de Slag op de Zuiderzee

In de brandweerkazerne van Monnickendam trof PIM een bont gezelschap aan bij de repetities voor de Slag op de Zuiderzee. Een aantal waren al uitgedost in hun kleurige kostuum en anderen droegen hun dagelijkse kloffie. De acteurs worden begeleid door 2 heuse regisseurs die zich vol overgave op deze klus hebben gestort.

Een van de acteurs, Werncke Husslager, vertelt enthousiast aan Omroep PIM dat hij de geschiedenis van de Slag onderzoekt want de verhaallijn moe wel kloppend zijn. Hij duikt hiervoor niet in de geschiedenisboeken maar vraagt het gewoon op via ChatGpt.

Er wordt druk overlegd door de verschillende groepen die allemaal een ander stuk voorbereiden. Na enige tijd roept regisseur Anna van der Heiden iedereen weer bij elkaar en vraagt of de groepen hun act willen opvoeren. De acteurs duiken helemaal in hun rol en de energie spat er af. Er wordt zelfs Spaans gesproken door de acteur die Busso vertolkt.

De repetitie wordt afgesloten met een hapje en een drankje. Er staat nog een repetitie gepland en dan kan het festijn beginnen.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services