Het kloppend hart van Waterland
Live

Editie 32 van jaarlijks muziekfeest Parckpop Ilpendam

Gepubliceerd: Zaterdag 12 augustus 2023 12:07

Editie 32 van jaarlijks muziekfeest Parckpop Ilpendam

Foto: Herman-Kemper

Ilpendam maakt zich op voor hét muziekfeest van het jaar: Parckpop. De 32e editie van het gratis festival is op zondag 27 augustus van 14.00 tot 22.00 uur in het Burgemeester van Oorschotplantsoen.

Een begrip
Parckpop is al vele jaren een begrip in Waterland en ver daarbuiten. Het gratis festival in het park van Ilpendam trekt jaarlijks duizenden bezoekers die genieten van non-stop livemuziek, een lekker hapje/drankje en vooral de gezelligheid. Parckpop - altijd op de laatste zondag van de bouwvak - is voor (muziek)liefhebbers ieder jaar weer vaste prik.

Donaties
Na ruim dertig jaar heeft Parckpop nog altijd dezelfde doelstellingen: de toegang is gratis, het festival wordt georganiseerd door vrijwilligers en bands spelen voor de eer en liefde voor muziek.

Helaas heeft ook Parckpop te maken met kostenstijgingen, die het voor de organisatie steeds lastiger maken het muziekfeest in de huidige vorm voort te zetten. De organisatie vraagt trouwe bezoekers daarom om een kleine donatie. Elke bijdrage, hoe klein ook, maakt een verschil. Doneren kan op de bankrekening NL66RABO0330201611 (Wapen van Ilpendam), t.a.v. Parckpop.

Non-stop muziek
Parckpop 2023 begint om 14.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De muziek zal non-stop klinken, want zodra de band op het ene podium klaar is, begint de volgende band op het andere podium. Elke band speelt een half uur, dus in totaal zullen zestien muziekformaties hun kunsten vertonen.

De optredende acts dit jaar zijn Serious Fun, Stubborn 5, Niek, Postman & The Ramblers, LA Blues Band, Deep Down Electric, The Plecs, Lowell’s Guards, Ted Boss & The Remains, Stories from Shamehill, Sanne en de Manne, WRLDBEAT, A Few Dutch and a Welshman, Noble Savage, The Cruz & The Dukes of Harlem en Nada Colada.

Live uitgezonden
Alle optredens worden, net als voorgaande jaren, live uitgezonden op internet en televisie door Omroep PIM. Ook RTV Purmerend zendt live uit vanuit het park. Kijk voor meer informatie op www.parckpop.nl en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram!

Jaagweg afgesloten
Bezoekers van buiten Ilpendam moeten er rekening mee houden dat op zondag 27 augustus de Jaagweg tussen ’t Schouw en Ilpendam nog afgesloten is in verband met wegwerkzaamheden. Omrijden kan via Purmerend en de A7. De bussen rijden wel gewoon. Meer informatie op www.bereikbaarheidwaterland.nl.


Bron: Parckpop Ilpendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services