Het kloppend hart van Waterland
Live

Echtpaar Zondervan-Vlasbloem zestig jaar getrouwd

Gepubliceerd: Donderdag 25 mei 2023 12:44

Echtpaar Zondervan-Vlasbloem zestig jaar getrouwd

Foto: Pieter Pereboom

Het bruidspaar Aris Zondervan en Maretje Zondervan-Vlasbloem werd op hun trouwdag vereerd met een bezoek van onze burgemeester, mevrouw Marian van der Weele. Van ons koningspaar mochten zij ook een felicitatie per brief ontvangen.

Het paar trouwde op 24 mei 1963. Beiden zijn geboren op Marken. Aris op 31 mei 1937 en Maretje op 13 juni 1936. Zij gingen in 1963 wonen in hun mooie huis aan de 'Oostzai' van de Kerkbuurt. Ze kregen drie kinderen, twee zonen en een dochter, en zes kleinkinderen.

Aris ging als veertienjarige jongen met zijn vader Hein mee naar de scheepswerf (Van Goor) in Monnickendam. In 1981 maakte hij de overstap naar de andere scheepswerf in Monnickendam (Royal Hakvoort Shipyard). Maretje werkte in Monnickendam bij de familie van der Blonk tot aan haar eerste moederschap in 1965.

Muzikale verenigingsleven
In het muzikale verenigingsleven zijn beiden actief geweest, Aris is inmiddels zeventig jaar!! (ere)lid van de Christelijke Muziekvereniging 'Juliana', en beiden zijn ruim veertig jaar lid geweest van het Christelijk Gemengd Koor 'Marcantat' en Maretje was jaren onderdeel van de cantorij in de Patmoskerk.

Ook aan het Marker Museum droegen ze hun steentje bij, Maretje als gastvrouw en Aris als opener/sluiter van het museum aan de Kerkbuurt. Aris heeft jaren lang als havenmeester (en erelid) voor de Watersportvereniging Marken het liggeld geïnd. Ook was hij diaken, en nam zitting in de commissie van beheer van de Gereformeerde Kerk destijds. Tevens heeft hij een periode op maandag de voetbalkantine van de Sportvereniging Marken onderhouden. Maretje maakte lange tijd wekelijks de Patmoskerk schoon.

In 2010 ontving Aris een Koninklijke onderscheiding en werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services