Het kloppend hart van Waterland
Live

Echtpaar Van Veen-Schipper zestig jaar getrouwd

Gepubliceerd: Vrijdag 10 november 2023 20:34

Echtpaar Van Veen-Schipper zestig jaar getrouwd

Foto: Pieter Pereboom

Het bruidspaar Albert van Veen en Aagje Schipper mochten op hun diamanten trouwdag, woensdag 8 november 2023, een felicitatie per brief van ons koningspaar en van de Commissaris van de Koning van Noord-Holland ontvangen. Vandaag, vrijdag 10 november, werden zij vereerd met een bezoek van onze burgemeester Marian van der Weele.

Albert, geboren op Urk op 24 december 1940, kreeg begin jaren zestig de opdracht om bij de dijk naar Volendam baggerwerkzaamheden uit te voeren. Daar kwam hij aan de wal Aagje Schipper, geboren op Marken op 10 juli 1942, tegen. Op de dijk voor Sijtje Boes sloeg de vonk over en werden zij een paar. Na een korte verkering van een jaar zijn ze op 24 december 1960 verloofd. Bijna drie jaar later, op 8 november 1963 stapten ze met elkaar in het huwelijksbootje. De wittebroodsweken brachten ze door op Buurt IV op Marken. Na drie jaar zijn ze verhuisd naar hun huidige woonadres Noorderwerfstraat 23 op Marken. Daar kregen ze drie zoons. Inmiddels is de familie uitgebreid met zeven kleinkinderen. 

In de beginjaren van hun huwelijk was Albert werkzaam als baggeraar en verbleef hij daarom vaak in het buitenland. Met de komst van de kinderen wilde Albert meer thuis zijn en is hij werk in Nederland gaan zoeken. In die periode is hij kort werkzaam geweest op de zakkenfabriek in Edam. Daarna heeft hij jarenlang als schilder bij Viterzo gewerkt. Als vrijwilliger is Albert jarenlang actief geweest als scheidsrechter bij de Sportvereniging Marken. Als liefhebber is hij nog vaak op de voetbalvelden te vinden om te genieten van zijn kleinzoons en kleindochters. 

Aagje heeft jarenlang bij Sijtje Boes in de winkel gewerkt. Daarna heeft ze zich volledig gericht op de opvoeding van de kinderen. Bij het opgroeien van de kinderen is ze bij diverse huishoudens als hulp in de huishouding werkzaam geweest. Na de komst van de kleinkinderen heeft zij gekozen om van haar kleinkinderen te gaan genieten. 

Afgelopen woensdag heeft het paar een klein feestje, met de kinderen, gevierd bij het echtpaar thuis. Komend weekend wordt er met het gehele gezin stilgestaan bij deze diamanten mijlpaal.

 

Tekst en foto: Pieter Pereboom / www.markernieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services