Het kloppend hart van Waterland
Live

Ds. Eugène Baljet houdt Pax Christilezing 2023

Gepubliceerd: Maandag 18 september 2023 18:59

Ds. Eugène Baljet houdt Pax Christilezing 2023

Foto: Pax Christilezing Monnickendam

Jaarlijks wordt in Monnickendam, middenin de Vredesweek, de Pax Christilezing gehouden. Dit jaar zal deze op 20 september gehouden worden door ds. Eugène Baljet, emeritus predikant van de Protestantse gemeente Monnickendam.

Vrede is een kostbaar goed. En op vele manieren staat ze in ons leven op spel. Bijvoorbeeld bij conflicten tussen burgers. Of als door de mens de schepping geschoffeerd wordt, bij groeiende onvrede over immigratie en in de oorlog in Oekraïne. Zie hier – zeer in het kort – thema’s van de lezingen uit de voorgaande jaren.

Dit jaar zal ds. Eugène Baljet, emeritus predikant van de Protestantse gemeente Monnickendam, op 20 september de Pax Christilezing houden, die dan haar eerste lustrum beleeft. Dat is een goed moment voor het stellen van een paar belangrijke vragen. Over vrede (want die is er in soorten), over inspiratie (want je hart moet het willen) en over taken (want zonder daden kan het niet). En dan natuurlijk ook: wat het alibi van de Kerken is zich hier – ook middels een jaarlijkse lezing – tegenaan te bemoeien.

Locatie: Doopsgezinde Vermaning, Weezenland 15 te Monnickendam.
Datum: woensdag 20 september 2023.
Aanvang: 20:00 uur. Deur open: 19:30 uur.
Toegang: gratis.

Bron: Pax Christilezing Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services