Het kloppend hart van Waterland
Live

Drukbezochte Nieuwjaarsreceptie gemeente Waterland

Gepubliceerd: Donderdag 12 januari 2023 13:53

Drukbezochte Nieuwjaarsreceptie gemeente Waterland

Foto: Peter Hoins

Op maandag 9 januari 2023 organiseerde de Gemeente Waterland haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Nadat de nieuwjaarsreceptie vanwege de coronamaatregelen voorgaande jaren niet georganiseerd kon worden, werd nu groots uitgepakt en was uitgeweken naar de Grote Kerk in Monnickendam. Alle aanwezige Waterlanders werden hartelijk ontvangen door het college van Burgemeester en Wethouders.

Burgemeester Marian van der Weele sprak de bezoekers toe met een terugblik op 2022 en een kijkje in de toekomst van 2023. Daarna werden 3 winnaars bekendgemaakt van de wensboomactie. Burgemeester Van der Weele: "Wat opviel tijdens het lezen van de wensen was dat er, ondanks dat er specifiek specifiek voor een ander persoon gewenst kon worden, er vooral wensen voor de gehele gemeenschap waren. Mooi om te zien dat we dat liever doen dan een individueel doel." Christiaan Sven, lid van Dorpsraad Zuiderwoude, wenste led-verlichting en duurzame oplossingen voor het dorpshuis, Maarten wenste een mooie plant voor de buurttuin voor De Bolder, en de laatste wens die in vervulling gaat is de wens van Ruud Kroon uit Broek in Waterland. Hij wenste dat de tunnel in Broek zal worden versierd met kunst. Burgemeester Van der Weele gaf aan dat dat een lastige wens is, maar verwachtte er uit te komen met de provincie. 

Een muzikaal intermezzo werd verzorgd door door Carlijn Leurs en Michael Hesselink van Muziekschool Waterland, waarna een aantal Waterlanders hun bijzondere verhaal deelden. Boelie Vis uit Ilpendam vertelde hoe hij samen met zijn zoon Boris de prestigieuze Emmy Award in de categorie 'Best Kids Live Action Series' heeft gewonnen voor de muziek en montage van de kinderserie KABAM!, Pieter Paul Verheggen en Lotte van Schoonhoven, bestuursleden van de stichting Anne & Co in Ilpendam, vertelden over hun inspaningen om samen met dorpsgenoten hun geliefde dorpswinkel te behouden en Erwin van Altena uit Marken vertelde hoe hij de Sijtje Boes Experience heeft geïnitieerd en vertelt over deze nieuwe moderne toeristische trekpleister. Als laatste vertelden Valentijn Bras uit Broek in Waterland en Erin Bouwen uit Zuiderwoude over hun inzet om Oekraïense vluchtelingen onderdak te bieden in Waterland.

De nieuwjaarsreceptie is live uitgezonden door Omroep PIM en wordt op 12 januari om 19.00 uur, en van 13 t/m 15 januari om 17.00 uur herhaald.

Foto's: Peter Hoins / Ria Houweling 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services