Het kloppend hart van Waterland
Live

Dorpsraad blij met uitstel Provincie voor onderdoorgang N247 door Broek in Waterland

Gepubliceerd: Dinsdag 03 maart 2015 11:20

Dorpsraad blij met uitstel Provincie voor onderdoorgang N247 door Broek in Waterland

Op 2 maart 2015 heeft Gedeputeerde Staten uitstel gegeven voor de plannen van Bereikbaarheid Waterland.

Dit om verder onderzoek te doen naar een duurzaam en leefbaar plan voor de onderdoorgang van de N247 door Broek in Waterland. De Commissie Mobiliteit en Wonen is het eens met de inwoners van Broek in Waterland die af willen van de overlast van de N247 die dit historische dorp dwars door midden snijdt. Daarnaast is een onderdoorgang een aantrekkelijk alternatief voor de hele regio, die de doorstroming en de veiligheid op de N247 aanzienlijk verbeteren.

Het Samenwerkingsverband Onderdoorgang Waterland - werkgroep van de Dorpsraad Broek in Waterland - gaat nu aan de slag met een programma van eisen voor een onderdoorgang door Broek.  De Dorpsraad gaat creatief op zoek naar financiële middelen om een goede doorrekening van dit plan mogelijk te maken.

De huidige plannen van de projectgroep Bereikbaarheid Waterland staan haaks op de eigen uitgangspunten van de Stuurgroep (gebruik huidige infrastructuur, leefbaarheid en verkeersveiligheid). De voorgestelde aanleg van een busstrook vanaf de Eilandweg naar de bushalte in het dorp door Broek  verhoogt de bereikbaarheid van Waterland niet, is slecht voor de leefbaarheid en de veiligheid. Nu al gaan 22.000 auto’s per werkdag door het dorp, waarvan 4000 vrachtauto’s. Dat worden er alleen maar meer de komende jaren.

Bron: Dorpsraad Broek in Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services