Het kloppend hart van Waterland
Live

Documentaire 'De oorlog van mijn vader' de hele week bij PIM te zien

Dinsdag 01 mei 2018 12:05

Documentaire 'De oorlog van mijn vader' de hele week bij PIM te zien

Foto: Joost Schrickxjpg

Monnickendammer Joost Schrickx maakte een documentaire naar aanleiding van een executie in Hoorn tijdens de Tweede Wereldoorlog waar de vader van Joost getuige van was. In de aanloop naar de Dodenherdenking zendt PIM de documentaire de gehele week uit.

“De oorlog van mijn vader” is een documentaire over een executie in Hoorn tijdens de tweede wereldoorlog. De Duitse bezetter schoot toen op het Kerkplein vijf onschuldige mensen dood. Sommige kinderen zijn daar destijds, al of niet gedwongen door de Duitsers, getuige van geweest. Wat doet dat met een kind om iemand doodgeschoten te zien worden?

Een van de getuigen van de executie was de vader van maker Joost Schrickx. Hij stond voor het raam van zijn ouderlijk huis in Hoorn toen een Duitser een van de vijf een genadeschot in de nek gaf.In deze film probeert Schrickx deze fatale dag in de gemeente Hoorn te reconstrueren. Hij doet dat door met getuigen uit die tijd, nu oude mannen en vrouwen, terug te gaan naar de plek waar de executie zich meer dan 70 jaar geleden afspeelde.
Tijdens deze zoektocht ontdekt Schrickx dat er niet zoiets bestaat als ‘de reconstructie’. Ieder van de getuigen blijkt zijn eigen herinneringen, beelden, invalshoeken en details te hebben.

Wij zijn heel erg vereerd dat wij deze documentaire van Joost Schrickx uit mogen zenden. Zeker nu wij de eerste omroep zijn die deze documentaire uit mogen zenden.

De documentaire is op dinsdag 1 mei, woensdag 2 mei en donderdag 3 mei om 19.00 uur en op vrijdag 4 mei om 18.00 uur bij PIM te zien.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services