Het kloppend hart van Waterland
Live

Dirk en Nicole Spronk sluiten de deuren van hun slagerij op het Zuideinde

Gepubliceerd: Zondag 14 juli 2019 10:09

Dirk en Nicole Spronk sluiten de deuren van hun slagerij op het Zuideinde

Na een groot aantal jaren sluit slagerij Dirk Spronk de deuren. Op de laatste dag voordat de bekende slagerij op het Zuideinde voorgoed haar deuren zou sluiten kwam een groot publiek afscheid nemen van Dirk en Nicole Spronk. En dat afscheid ging soms gepaard met emotionele taferelen en met tranen in de ogen; zowel bij de klanten als bij de slager.

Dirk en Nicole hebben besloten te stoppen. Voor de oud-Monnickendammers: de winkel bestaat sinds 1936 als slagerij en is vanaf 1963 in de handen van de familie Spronk. Eerst in handen van de vader van Dirk, en later overgenomen door Dirk en zijn vrouw Nicole.

Het slagersvak is een mooi vak en ze hebben het een groot aantal jaren met meer dan plezier gedaan. Maar toch komt er een einde aan hun jarenlange inzet. Want naast dat het een mooi vak is, is het slagersvak ook een heel zwaar beroep; je staat de gehele dag op je benen en werkweken van meer dan 70 uur zijn standaard. Voordat de winkel opengaat is er al vele uren gewerkt. En als de deur aan het einde van de dag sluit is het werk nog lang niet klaar.

De jaren gaan tellen en Dirk en Nicole voelen elke dag de vermoeidheid groeien zonder dat er uitzicht is op minder werk. En dat verklaart hun besluit te stoppen.

De altijd vrolijke Dirk Spronk gaat iets anders doen, maar wat dat precies zal zijn dat weet hij nog niet. En dat geldt ook voor Nicole. De komende maanden wordt eerst het pand verbouwd. De straatkant blijft nog wel een winkelruimte maar aanzienlijk kleiner, en het woonhuis erachter wordt ook aangepast.

De trouwe klanten van slagerij Sponk moeten gaan uitzien naar een andere ambachtelijke slager. En de familie Sponk? Zij gaan op zoek naar een nieuwe levensinvulling.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services