Het kloppend hart van Waterland
Live

Deze week in Monnickendamse verhalen van vroeger: Mevr. M. Klein

Dinsdag 29 augustus 2017 11:08

Deze week in Monnickendamse verhalen van vroeger: Mevr. M. Klein

In samenwerking met Vereniging Oud Monnickendam gaat omroep PIM elke week een interview uitzenden met 'oud'-Monnickendammers. In deze aflevering kunt u kijken naar het interview met mevr. M. Klein.

In 2010 nam Vereniging Oud Monnickendam het initiatief om 'oud'-Monnickendammers te interviewen over hun verleden. Het doel van de interviews is om een beeld te krijgen van de lokale historische, maatschappelijke en culturele diversiteit in Monnickendam. Maar ook bijzondere gebeurtenissen en alledaagse dingen, zoals de kindertijd, woonsituatie, beroep ouders, oorlogsperiode, verenigingsleven etc. Tijdens deze interviews komen er ook vaak verrassende verhalen over tafel.

Naast 'oud'-Monnickendammers zijn ook mensen geïnterviewd die voor Monnickendam een belangrijke rol hebben gespeeld of een waardevolle invulling hebben gegeven aan de activiteiten voor de gemeenschap. Tot nu toe zijn er 35 Monnickendammers geïnterviewd.

Omroep PIM zal wekelijks een van deze interviews uitzenden op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 16:00 en 19:00 uur.

Mevr. M. Klein
Mady Klein vertelt over haar jeugd in Monnickendam, hoe zij opgroeide, de zangkoren, het dansen in café De Zwaan en haar winkeltje met kinderkleding. Ook dat zij een tijd weg was en weer terugkwam naar haar geboorteplaats. Ook vertelt ze over haar leven als alleenstaande moeder, haar winkeltje waarin zij zelfgemaakte kinderkleding verkocht. Mady Klein vertelt ook over haar leven met architect Piet Blom en hun beider activiteiten voor atelier ‘Doe Mee’ komen aan de orde.

U kunt deze uitzendingen volgen via PIM op kanaal 44 (digitaal) en S12+(analoog) van Ziggo, kanaal 1442 van KPN en ook via onze live stream op www.omroep-pim.nl.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services