Het kloppend hart van Waterland
Live

Deelnemers Maestro druk aan het oefenen met Olympia / Con Brio

Gepubliceerd: Woensdag 19 april 2023 16:29

Deelnemers Maestro druk aan het oefenen met Olympia / Con Brio

Foto: Omroep PIM

Op zaterdag 22 april a.s. strijden vier heren voor de titel Maestro in de Opstandingskerk in Monnickendam. Om de titel in de wacht te slepen moeten zij het orkest Olympia-Con Brio goed kunnen dirigeren. En dat is meer dan tegelijk beginnen en eindigen, blijkt wel. Omroep PIM nam een kijkje op een van de oefenavonden.

Op dinsdagavond zijn de deelnemers flink aan het oefenen in het clubgebouw op het Galgeriet. De vier kandidaat-maestro’s zijn Simon Verbeek (raadslid), Alexander Noordijk (dominee), Ed Willms (stadsgids) en Herman Neijzen (winkelier). 


Het orkest moet natuurlijk zelf ook de stukken goed kennen. Onder leiding van dirigent Jeroen Drenth klinkt het in elk geval goed, ook al mag je een foutje maken. Daarom is het wel goed oefenen geblazen.
Het valt kandidaat Ed niet mee. Hij geeft aan dat het moeilijker is dan je zo op het eerste oog denkt. Je moet natuurlijk het te spelen stuk goed kennen en de partijen van alle instrumenten. Wanneer moet het versnellen of moet iemand plotseling inzetten? Dat moet je dan wel goed aangeven als dirigent. Het is niet voor niets een echt vak waar je jaren voor in opleiding bent.

Zaterdag 22 april is de grote finale in de Opstandingskerk. Iedereen die wil is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Er wordt gestart om 20.00 uur en de entree is gratis. Oh ja, er is een echte jury bij, maar of ze omkoopbaar zijn? Het zijn Anton Titsing (pianist en pianoleraar), Jan Schekkerman (Jan de Kapper, winnaar van de vorige Maestro) en Johan Lansing (drummer).

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services