Het kloppend hart van Waterland
Live

De Wijnroute - de wereld in je glas

Gepubliceerd: Zondag 30 september 2018 16:17

De Wijnroute - de wereld in je glas

Foto: Omroep PIM

Op zaterdag 29 september om 19.00 uur waren de 34 ondernemers in de binnenstad van Monnickendam er klaar voor. Klaar voor de jaarlijkse Wijnroute!

De 1000 glazen voor de Wijnroute waren een paar weken eerder al snel allemaal uitverkocht. En bij elk van de 34 deelnemende ondernemers waren 12 flessen wijn in twee soorten beschikbaar en zelf hebben de ondernemers er hapjes bij gemaakt (of laten maken). Slijter Arjan Klein van Wijnhuis Monnickendam en Wine Affairs op ‘t Spil heeft weer een ruime keuze samengesteld en samen met ondernemers uit de Ondernemersvereniging weer een mooi event georganiseerd.

De poster die je bij je glas kreeg gaf de route aan met duidelijk erop aangegeven uit welk gebied de wijn kwam. Noord-Europa, Zuid-Europa, Amerika en Bijzondere Landen. En achterop specifiek per locatie welke wijnen er werden geschonken. Ook kon je met een QR code de poster op je telefoon laden, super handig.

De straten waren afgezet dus je kon ongestoord over straat lopen, kletsen met je vrienden of met kennissen die je onderweg tegenkwam. Of zwalken na een aantal wijntjes... prima georganiseerd.

De wijnen die uw verslaggever proefde waren lekker. Sommige fruitig, sommige kruidig, sommige vol van smaak, of zoetig. En de hapjes heel divers. Gezond, bij de Fitstudio of deels gezond, fruit om in de chocoladefontein te dopen bij Coffee & Cacao. Toastjes, nootjes, kaasjes en worstjes, van alles om een bodempje te leggen voor de wijntjes. Bij Sanny speelde een bandje, Anton Titsing & Friends.

En het weer? Na vaak regen en kou tijdens de vorige wijnroutes was het een mooie nazomeravond. Heerlijk. En was het na de Wijnroute stil op straat? Nee bij de lokale horeca werd er verder gefeest. Ook bij de Bierderij waar Jan Wouter Oostenrijk optrad met een gelegenheidsband was het nog lang gezellig.

En volgend jaar? Volgend jaar is er natuurlijk weer een Wijnroute. Toch Arjan?

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services