Het kloppend hart van Waterland
Live

De touwtjes stevig in handen bij Touwtrekvereniging Monnickendam

Zaterdag 26 februari 2022 15:02

De touwtjes stevig in handen bij Touwtrekvereniging Monnickendam

Foto: Omroep PIM

Ergens in een donkere hoek van de sportvelden van Monnickendam staat een keet van de TouwtrekVereniging Monnickendam. Touwtrekvereniging Monnickendam behoort tot de wereldtop, en is in 2020 zelfs indoor wereldkampioen geworden.

Het veld is drassig en het waait, maar de touwtrekkers hebben er weer zin in en zijn bezig met een warming up. In 2020 is dit team wereldkampioen geworden en dat word je niet zomaar. Daar moet hard voor getraind worden. Dit jaar zijn de wereldkampioenschappen vanwege de coronacrisis uitgesteld tot over 2 jaar. Dat is natuurlijk erg jammer, maar het betekent ook dat de titel dus nog 2 jaar op naam van Touwtrekvereniging Monnickendam blijft staan, vertelt Brenda. Zij toont vol trots haar medaille en de trofee. Vorig jaar ontving het team ook de Waterlandse sportprijs. 

Kampioen worden betekent natuurlijk dat er getraind moet worden. Trainer Lars legt aan ons uit dat het gewicht wat omhoog wordt getrokken 600 kilo weegt. Er komt naarmate de training vordert meer gewicht bij. De vader van Lars heeft de vereniging opgericht en inmiddels bestaat de club al 40 jaar. Blessures komen zelden voor bij de deelnemers. Sterker nog, het is ontzettend goed voor je rug, aldus Lars.

In een hoek van de keet staan kratjes bier. Want naast dat er stevig getraind wordt, is het ook erg gezellig. En daar wordt op geproost met een biertje.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services