Het kloppend hart van Waterland
Live

De Mattheüs volgens Henk in de Broeker Kerk

Gepubliceerd: Dinsdag 20 februari 2024 10:03

De Mattheüs volgens Henk in de Broeker Kerk

Foto: aangeleverd

Op 21 maart zingt en vertelt Henk Zwart (Suver Nuver) vanaf 20.00 uur in de Broeker Kerk over het beroemde werk van Johann Sebastian Bach.

De Mattheüs volgens Henk biedt een uniek kijkje in het beroemde meesterwerk van Johann Sebastian Bach. Zingend en vertellend in het Nederlands legt Henk Zwart (Suver Nuver) de wortels van de muziek en het verhaal met humor en passie in een recordtijd bloot. Het licht van de video plaatst bekende en onbekende informatie in een nieuw perspectief en de altviool en contrabas maken alle andere instrumenten overbodig. 

En het scheelt een heleboel tijd! Een reguliere Mattheüs Passie kost u al gauw een paar uur. Bij deze inmiddels veelbesproken Mattheüs volgens Henk staat het publiek na een uur in verwondering weer buiten. 

Wees gewaarschuwd, want u wordt ondergedompeld in inzichten, klanken en beelden die er tot nu toe in slaagden verborgen te blijven. Voor nieuwe én trouwe luisteraars een lust voor oog en oor. Zo heeft u de Mattheüs Passion nog nooit gehoord! Meer informatie: www.broekerkerk.nl

Henk Zwart – verhaal en zang
Marko Bonarius – contrabas en zang
Saskia Meijs – altviool
Martijn Grootendorst – video

Bron: Cultuurgilde Stichting Broeker Kerk

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services