Het kloppend hart van Waterland
Live

De binnenstad van Monnickendam prachtig decor voor Soundbites

Gepubliceerd: Dinsdag 12 september 2023 18:43

De binnenstad van Monnickendam prachtig decor voor Soundbites

Foto: Omroep PIM

Zaterdag 9 september was een mooie zwoele zomeravond, zoals je dat hoopt als je een evenement organiseert. Het organisatieteam van het Soundbites Festival had dus al een pluspunt binnen nog voor het feest der muziek en bites was begonnen.

Deels was de binnenstad autoluw gemaakt, zodat de bezoekers makkelijk langs de roze linten konden lopen. Van de Beestenmarkt tot aan Leguit & Roos, via de Grote Noord, het Zuideinde, de Middendam, om alle locaties aan te doen. Solistische pianomuziek, (cover)bandjes, The Notorious Monks, het Meezingkoor, Vleppyie Auwurs, de Amsterdamse muziekschool, etc. Veel verschillende soorten muziek met op de Middendam ook een voorproefje van volksopera De Spanjolen. Deze opera komt op 15 en 16 september in de Grote Kerk en speelt zich af langs de Gouwzee (Zuiderzee) in 1573.

Anton Titsing, pianist, pianoleraar en een van de organisatoren van Soundbites had er ook helemaal zin in. Met een team van vrijwilligers zetten ze dit evenement neer zoals nu al diverse jaren in september gebeurt. Het kwam voort uit het Winteravond Straattheater, dat trouwens dit jaar ook weer een vervolg krijgt op 7 oktober. Beide evenementen zijn dit keer ook in het kader van de Slag op de Zuiderzee.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services