Het kloppend hart van Waterland
Live

Darian Tetterode Ravestein geïnstalleerd als landelijk jeugddijkgraaf

Gepubliceerd: Zondag 17 december 2023 15:37

Darian Tetterode Ravestein geïnstalleerd als landelijk jeugddijkgraaf

Foto: HHNK

Op 13 december is Darian Tetterode Ravestein (17) door dijkgraaf Remco Bosma van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier geïnstalleerd als de nieuwe jeugddijkgraaf van Nederland. Hij is een jaar lang de voorzitter van het nationale Jeugdwaterschap. Als eerste handeling presenteerde hij samen met de dijkgraaf de Toekomststoel voor het algemeen bestuur.

Het Jeugdwaterschap bestaat uit jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Zij zijn de stem van de jeugd uit de 21 Nederlandse waterschappen. Hun doel is om jongeren meer te betrekken bij het werk van de waterschappen. Darian neemt de rol van jeugddijkgraaf over van Fien Snelting.

Van jeugdbestuurder naar jeugddijkgraaf
Sinds 1 januari 2022 is Darian jeugdbestuurder voor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). In die tijd heeft hij al diverse activiteiten ondernomen om jongeren waterbewuster te maken. Ook heeft hij kunnen kijken hoe andere waterschappen te werk gaan: "Heel interessant om te zien hoe het waterbeheer op verschillende plekken in Nederland in zijn werk gaat." Hij heeft dan ook veel zin om aan de slag te gaan in zijn nieuwe landelijke functie.

Toekomststoel
De eerste handeling van de jeugddijkgraaf was het samen met dijkgraaf Remco Bosma presenteren van de Toekomststoel. Deze stoel wordt voortaan bij alle bestuursvergaderingen van HHNK bijgezet. De stoel symboliseert de toekomstige generaties die niet aan tafel zitten, maar waar wel beslissingen voor worden genomen. Zo blijven de bestuurders zich ervan bewust dat de besluiten die zij maken niet alleen werking hebben op de generatie van nu, maar ook die van de toekomst.

De stoel is gemaakt van planken van het hout van de Middeleeuwse sluis die gevonden is onder gemaal Monnickendam en gedecoreerd met 3D-geprint materiaal van cellulose en kaumera, een teruggewonnen grondstoffen uit onze rioolwaterzuivering. Zo worden heden en verleden met elkaar verbonden.

 

Bron: HHNK

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services