Het kloppend hart van Waterland
Live

Conflict tussen aannemer en gemeente over kademuur Monnickendam opgelost

Gepubliceerd: Donderdag 02 maart 2017 20:35

Conflict tussen aannemer en gemeente over kademuur Monnickendam opgelost

Van de gemeente Waterland ontvingen wij een persbericht waarin duidelijk werd dat de gemeente Waterland en aannemer Van Steenwijk afspraken hebben gemaakt over het opheffen van het retentierecht en leegmaken van het werkterrein aan de binnenhaven van Monnickendam.

Afgesproken is dat aannemer Van Steenwijk vandaag het retentierecht opheft en de sleutels van het werkterrein overhandigt aan de gemeente. Op vrijdag 3 maart 2017 begint Van Steenwijk met het ontruimen van het werkterrein. Maandag 6 maart 2017 levert hij dit leeg op.

In het persbericht staat verder dat direct aansluitend hierop aannemersbedrijf Wagelaar bv begint met het afvoeren van de resterende grond, het aanvullen van de huidige bouwkuip en het tijdelijk dichtstraten van het werkterrein. Hiermee wordt gegarandeerd dat het terrein uiterlijk 31 maart 2017 weer volledig toegankelijk is en de terrassen kunnen worden geplaatst. Na het zomerseizoen worden de werkzaamheden hervat. Hierover wordt later nog overleg gevoerd met de ondernemers en omwonenden.

Verantwoordelijk wethouder Laura Bromet gaf tijdens de raadsvergadering in een interview toelichting op het persbericht. Ze vertelde dat doorwerken aan de kade om deze af te maken nog tot juni/juli zou duren, dus voor de omliggende ondernemers met hun terrassen is dat geen goede optie. Wagelaar zal de kade zodanig klaar maken dat de terrassen geplaatst kunnen worden en evenementen in de haven gewoon als gepland doorgang kunnen vinden. Het werk aan de kademuur wordt dan in de volgende winter afgemaakt. Dit zal dan wederom enkele maanden duren. Bromet spreekt aankomende dinsdag hier met de betrokken ondernemers over.

Op de vraag wat de extra kosten zullen zijn door deze gang van zaken wilde of kon ze nu nog niets zeggen maar ze een ieder hierover zo snel mogelijk informeren. Het conflict met de aannemer ging over gebrek aan vertrouwen en het niet nakomen van afspraken, volgens Bromet.

Portefeuillehouder Laura Bromet: “Ik ben erg blij dat we een oplossing hebben gevonden en het retentierecht is opgeheven. Nu kan de nieuwe aannemer maandag meteen aan de slag om het terrein weer toegankelijk te maken. Het spijt mij bijzonder dat de gang van zaken voor zoveel onrust heeft gezorgd. Maar we gaan nu hard aan de slag om er voor te zorgen dat het terrasseizoen zo snel mogelijk van start kan gaan”.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services