Het kloppend hart van Waterland
Live

Concert Hermine Deurloo en Mike Boddé in kerk Zuiderwoude

Gepubliceerd: Zaterdag 21 oktober 2023 08:22

Concert Hermine Deurloo en Mike Boddé in kerk Zuiderwoude

Foto: Merlijn Doomernik

Op 5 november 2023, tien jaar na de doorstart van de Catharina Stichting, staan we stil bij dit jubileum met een bijzonder concert. We hebben Hermine Deurloo en Mike Boddé, beiden veelvuldig te horen in de grotere concertzalen, bereid gevonden op te treden in de intieme setting van het bescheiden podium in de kerk van Zuiderwoude. Dat wordt genieten!

Zij zullen muziek uit films en Braziliaanse muziek spelen ook een ode aan Toots Thielemans zal niet ontbreken! En uiteraard komen tijdens het concert grappige of wetenswaardige anekdotes langs van Mike Boddé.

Locatie: kerk Zuiderwoude, Dorpsstraat 1, 1153 PB Zuiderwoude
Zondag 5 November : 16:00 - 17:15 uur. Reserveren: om van een plek verzekerd te zijn, stuur een e-mail aan jeanne-reserveringen@catharinastichtingzuiderwoude.nl

Hermine Deurloo treedt sinds 2015 op met Mike Boddé, met wie ze regelmatig te zien was bij Podium Witteman. Zij delen een muzikale voorkeur voor lyrische melodieën en improvisatie.

Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrument. En met succes: inmiddels speelt ze met artiesten uiteenlopend van Steve Gadd en Rembrandt Frerichs tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw en het Metropole Orkest. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Zelfs als u haar naam nog niet kent, kent u haar geluid. O.a. in reclames geeft Deurloo een bekende rookworst net dat beetje extra pit.

Mike Boddé is bekend van TV en theater als cabaretier, schrijver en presentator, maar is daarnaast ook een uitstekende pianist en componist. Toen Boddé negentien jaar was, reisde hij naar de Verenigde Staten om daar Jazz te leren spelen. Daarna, terug in Nederland, studeerde hij Chinees en ging hij naar het conservatorium. Hij trad op met onder andere het Metropole Orkest, is componist van reclamemuziek en kinderliedjes, en vanaf 2015 vaste gast in het televisieprogramma Podium Witteman. Onlangs werd zijn nieuwste boek ‘Tril’ gepubliceerd. 

Voor verdere informatie: www.catharinastichtingzuiderwoude.nl

Bron: Catharinastichting Zuiderwoude / foto: Merlijn Doomernik

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services