Het kloppend hart van Waterland
Live

Cognitieve Fitness: Het brein in beweging op Marken

Gepubliceerd: Dinsdag 26 september 2023 17:18

Cognitieve Fitness: Het brein in beweging op Marken

Foto: Team Sportservice ZW

U wilt uw lichaam en hersenen toch ook fit houden? Doe mee met de (bewezen effectieve) cursus Cognitieve Fitness in Dorpshuis het Trefpunt. De 15-weekse cursus is voor iedereen die lichaam en denkvermogen wil prikkelen om fit en fris te blijven. Met als doel een gezonder lichaam en geest door het beperken en vertragen van functieverlies.

Dorpshuis het Trefpunt biedt in samenwerking met Team Sportservice en de Gemeente Waterland een cursus van 15 lessen Cognitieve Fitness aan. Hierin wordt fysieke inspanning gecombineerd met intellectuele uitdaging en bewuste ontspanning. Deze cursus richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve fitheid. De cursus wordt gegeven door beweegagoog Christopher Manuputty die op Marken al bekend is door het Balkon Bewegen tijdens corona.

Waarom deelnemen?
Christopher Manuputty, beweegagoog in de gemeente Waterland: ‘Er wordt heel veel onderzoek gedaan naar de hersenen. Uit dat onderzoek blijkt dat beweging heel goed is voor de hersenen. Bewegen zorgt er namelijk voor dat er stofjes in je lichaam worden aangemaakt die nodig zijn voor de aanmaak van nieuwe hersencellen en bestaande hersencellen te beschermen. Sporten zorgt ook voor een verhoogde hartslag, waardoor er meer zuurstof in de hersenen komt. En je hersenen krijgen voldoende voeding, zodat je je goed kunt concentreren en nadenken.

Misschien een technisch verhaal, maar de conclusie is dat een combinatie van inspanning, uitdaging en ontspanning heel belangrijk is voor jong en oud. Wij zijn blij dat we met het organiseren van Cognitieve Fitness in Waterland voldoen aan de vraag. Iedereen is van harte welkom om de kennismakingsles bij te wonen!’

Speciaal voor iedere deelnemer
De deelnemers worden begeleid door professional Christopher, die is opgeleid en veel ervaring heeft in het vak. Diverse oefeningen worden op meerdere niveaus aangeboden, iedereen kan meedoen! Elke deelnemer ontvangt een goodiebag met sport- en spel materiaal, wat leuke verrassingen en een werkboek met informatie en opdrachten. In het werkboek gaan de deelnemers samen met de trainer dieper in op onderwerpen zoals lichaamsbeweging, voeding, nachtrust, ontspanning, stress en het prikkelen van zoveel mogelijk zintuigen.

Kennismakingsles
Op donderdag 12 oktober wordt op Marken een kennismakingsles georganiseerd. Zo krijg je een goed beeld van wat Cognitieve Fitness inhoudt. De kennismakingsles vindt plaats bij het Trefpunt, Kerkbuurt 90 en start om 09:30 uur. Meld je op tijd aan om verzekerd te zijn van een plekje voor de kennismakingsles.

Cursus
De cursus op Marken is van donderdag 2 november t/m 15 februari 2024. De lessen zijn van 09.30 tot 11.00 uur en bij voldoende animo starten we een tweede groep van 11:15 tot 12:45 uur.

Meer info en aanmelden
Aanmelden voor de kennismakingsles is gewenst en kan door een mail te sturen naar cursussen@trefpuntmarken.nl.

Bron: Team Sportservice Zaanstreek-Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services