Het kloppend hart van Waterland
Live

Challenge4Life levert € 18.000,- op voor Huis aan het Water

Gepubliceerd: Maandag 18 juli 2022 09:41

Challenge4Life levert € 18.000,- op voor Huis aan het Water

Foto: Omroep PIM

De derde editie van de Challenge4Life hindernisbaan heeft voor Stichting MOC Huis aan het Water € 18.000,- opgeleverd.

Ruim 150 deelnemers gingen de uitdaging aan om door het water, onder netten door en hangend aan obstakels het parcours af te leggen. Deelnemers konden vrienden, familie of collega's vragen om sponsoring wat allemaal ten goede komt aan Huis aan het Water in Katwoude.

Om elk jaar het Huis aan het Water draaiende te houden worden verschillende sponsorevenementen georganiseerd. In juni werd in Volendam de langste stormbaan van Nederland neergezet. Het evenement Sportfest Volendam koos Huis aan het Water als goede doel en wist daarmee € 12.000,- op te halen.

In juli stond Challenge4Life op het programma. Bij het evenement op het Hemmeland is deelname belangrijker dan de snelste tijd en mede daardoor zijn het vaak gezinnen die zich aanmelden. Het parcours van zo'n 2 kilometer over het Hemmeland bestond uit maar liefst 15 obstakels. Bewegen is natuurlijk gezond, maar voor de meeste deelnemers was het plezier van samen de obstakels te trotseren het leukste van de dag. Al deed een ieder natuurlijk ook zeker mee vanwege het feit dat men met deelname ook het Huis aan het Water steunde.

Huis aan het Water is een stichting zonder winstoogmerk welke draait op sponsoren en giften. Mede door het organiseren van activiteiten zoals de Challenge4Life Obstacle Run kunnen zij mensen met kanker en hun naasten mogelijkheden bieden om te leren leven vanuit een veranderd perspectief. Denk hierbij aan sportactiviteiten, professionele hulp maar men kan er ook terecht voor een luisterend oor. Huis aan het Water is een plek waar iedereen die te maken heeft met kanker ongeacht leeftijd, ziektefase, prognose of stadium van het ziekteproces, terecht kan.

Begin september doet Huis aan het Water mee aan de Groot Verzet Tegen Kanker actie op de Mont Ventoux in Frankrijk. Daar zullen fietsers en wandelaars de Franse berg voor het goede doel beklimmen. 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services