Het kloppend hart van Waterland
Live

CDA Waterland positief over bouwplan Noordeinde 80-86 in Monnickendam

Gepubliceerd: Vrijdag 03 december 2021 13:14

CDA Waterland positief over bouwplan Noordeinde 80-86 in Monnickendam

Foto: CDA Waterland

De voormalige garage Steur in het Noordeinde van Monnickendam staat al meer dan 10 jaar leeg. Uiteindelijk kocht SKA-projectmanagement uit Landsmeer de garage. Deze ontwikkelaar had eerst het plan om 12 woonappartementen te bouwen met maar liefst 3 woonlagen plus een kap.

Het CDA Waterland heeft zich vanaf het begin in en buiten de gemeenteraad van Waterland sterk gemaakt tegen een te hoge bebouwing op deze plek. Nadat ook omwonenden deze mening inbrachten is het plan verlaagd naar 6 appartementen in het Noordeinde in 2 lagen met een kap en 4 sociale huurappartementen in de Moordsteeg in 1 bouwlaag met een kap. Parkeren zal op eigen terrein plaatsvinden.

In juni 2021 heeft de gemeenteraad het ontwerpbestemmingsplan Monnickendam Noordeinde 80-86 vastgesteld. Tegen het ontwerp zijn geen bezwaren ingediend. Op 16 december 2021 ligt het definitieve bestemmingsplan in de raad ter besluitvorming voor.

De fractie van het CDA Waterland vindt de invulling passend en stemt van harte in met het huidige plan voor de invulling van Noordeinde 80-86. Met de realisatie van het plan wordt de woonfunctie in het Noordeinde versterkt. Naast de 6 koopappartementen voorzien de 4 sociale huurwoningen in een dringende behoefte.

Bron: CDA Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services