Het kloppend hart van Waterland
Live

Carolien en Yvonne wandelen naar de top van de Mont Ventoux voor Huis aan het Water

Gepubliceerd: Maandag 13 september 2021 20:00

Carolien en Yvonne wandelen naar de top van de Mont Ventoux voor Huis aan het Water

Foto: Omroep PIM

Vorige week reisde een team van Huis aan het Water naar de Mont Ventoux in Frankrijk af om deel te nemen aan Groot Verzet Tegen Kanker. Een tweedaags evenement waarbij op de eerste dag wandelend de Mont Ventoux werd beklommen en de tweede dag per fiets. Vanuit Huis aan het Water deden er twee dames met het wandelevenement mee: Carolien en Yvonne.

In aanloop naar het evenement hebben de dames geld opgehaald bij familie, vrienden, kennissen en collega's maar donderdag 2 september moest het dan eindelijk gebeuren, 26 kilometer wandelen met een gemiddeld stijgingspercentage van 5%.

Het weer was bijzonder gunstig en op meerdere plaatsen langs de route stonden vrijwilligers klaar met flesjes water, bananen en krentenbollen. De eerste 20 kilometer voert de wandelaars door een mooi bosgebied met af en toe een prachtig uitzicht links en rechts. Voor wandelaars zijn de laatste 6 kilometer een echte beproeving want het landschap verandert in een rotsachtig gebied, de temperatuur daalt snel en ook de wind trekt aan.

Eenmaal boven komt de ontlading en mag Huis aan het Water trots zijn op haar twee wandelaars Carolien en Yvonne. Trots dat zij de berg hebben beklommen maar ook trots op het geld dat zij voor Huis aan het Water hebben opgehaald.

Het draaiend houden van Stichting Huis aan het Water gebeurt op basis van giften en in beperkte mate van subsidies. Omdat de totale opbrengst nog niet bekend is zal Huis aan het Water op een later tijdstip een gerichte bestemming kiezen.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services