Het kloppend hart van Waterland
Live

Carolien Broersen exposeert in kerk van Zuiderwoude

Gepubliceerd: Zondag 29 september 2019 13:44

Carolien Broersen exposeert in kerk van Zuiderwoude

Foto: Omroep PIM

De Monnickendamse beeldend kunstenares Carolien Broersen exposeert in Zuiderwoude, in het kerkje. Haar voorstelling heet Hout en zodra je binnen bent zie je waarom. Ze maakt van takken, boomstam, twijgjes, eikelkapjes, eigenlijk van alles van een boom, een kunstwerk.

Ze houdt van de natuur en is creatief in het toepassen van wat ze tegenkomt of waar ze soms actief naar op zoek gaat. Ze noemt zichzelf beeld-bouwer en dat blijkt inderdaad een goede beschrijving als ze vertelt hoe een werkstuk tot stand komt. Zagen, buigen, gutsen, schrapen. Soms gebruikt ze de vorm die ze tegenkomt maar soms moet er behoorlijk gewerkt worden om iets te maken wat ze in haar hoofd heeft. Ze doet ook aan Tao-meditatie, waar ze de harpiste Vera Meijer-Van de Hoek van kent. Vera speelde tijdens de opening van de expositie en ook op de zaterdag dat PIM langs kwam.

De Catharinastichting in Zuiderwoude organiseert vaker exposities in het kerkje. Officieel is de expositie tot 29 september, maar aan de muren blijft het werk van Carolien nog hangen tot het eind van dit jaar. Een mooie omgeving voor haar werk, want langs de muren omhoog kijkend zie je door de hoge ramen de bomen buiten, als ware een verlenging van haar werk.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services