Het kloppend hart van Waterland
Live

Cantorij Monnickendam zingt Mendelssohn en Fauré

Gepubliceerd: Zaterdag 25 maart 2023 16:11

Cantorij Monnickendam zingt Mendelssohn en Fauré

Foto: Cantorij Monnickendam

Op zaterdag 29 april zingt de Cantorij werken van Mendelssohn en Fauré. Acht jaar geleden stond het Requiem van Fauré al op het programma. Cantorij Monnickendam herneemt dit mooie stuk nu omdat het prachtig van sfeer is en goed samen gaat met Psalm 42 van Mendelssohn. Dat laatste werk heeft hen geraakt. Het past mooi in het repertoire van de Cantorij.

De twee stukken worden begeleid door leden van het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, het NASKA, met medewerking van Susanna Veerman op orgel. Bijzonder is dat in het ensemble ook een bandoneon is opgenomen. Cantorij Monnickendam is er trots op dat medewerking wordt verleend door twee geweldige solisten, Slava en Nataliia Cioban, respectievelijk bariton en sopraan. Een bijzonder echtpaar, afkomstig uit de Oekraïne! Nataliia met haar prachtige stem en groot bereik zingt al voor de derde keer mee met de Cantorij. Het concert op 29 april wordt gedirigeerd door Marcel den Dulk, die al ruim 10 jaar dirigent van de Cantorij Monnickendam is.

Het concert wordt uitgevoerd in de Grote kerk van Monnickendam aan de Zarken. Aanvang 16.30 uur. Deur open 30 minuten tevoren. De duur van het concert is ca. 70 minuten. Er is geen pauze.

Meer informatie: www.cantorijmonnickendam.nl.

Bron: Cantorij Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services