Het kloppend hart van Waterland
Live

Buurtbewoners bezorgd over woningbouwplannen voormalig pand Rabobank

Gepubliceerd: Zondag 26 februari 2017 13:21

Buurtbewoners bezorgd over woningbouwplannen voormalig pand Rabobank

Tijdens de raadsvergadering in februari spraken twee bezorgde buurtbewoners van het “eiland” in Monnickendam in over het plan van de projectontwikkelaar met het voormalige kantoor van de Woningbouwvereniging/Rabobank. (Het eiland bestaat uit de Tuinstraat, Zr Bloemstraat, Burg Versteeghstraat, Willem vd Voetstraat, Leo Hordijkstraat, Nieuwe Zijds Burgwal.)

De locatie voormalige Rabobank/voormalige woningbouwvereniging staat leeg. Er zijn hier wel een aantal woningen eerder gerealiseerd, maar een projectontwikkelaar wil nu het hele gebouw gereed maken voor woningbouw en er tevens een verdieping bovenop plaatsen. Zo kunnen er 9 woningen gerealiseerd worden.

Buurtbewoners maken zich ernstig zorgen en zo kwam er een actiegroep: Actiegroep De Bankier. Zij gingen langs de huizen om handtekeningen op te halen. Dit werden er meer dan 200 in korte tijd. Twee mensen kwamen in de raadsvergadering inspreken, Gonnie van den Berg over de kwaliteit van wonen met deze hoogbouw als buren. Zij sprak haar zorgen uit over de o.a. inkijk, gebrek aan zonlicht, grote muur in de achtertuin. Ralf Hodenius sprak daarna over het parkeerprobleem dat zich nu al manifesteert en alleen maar zal toenemen met deze geplande extra 9 woningen, en dan ook in de wetenschap dat de extra woningen in de Molensteeg klaar zijn.

Omroep PIM ging de buurt in, een week na de raadsvergadering, en sprak met buurtbewoners over de plannen. Er zijn nu geruchten dat de extra verdieping niet meer aan de orde is, de projectontwikkelaar heeft dit gezegd maar dit is nog niet formeel bevestigd.

Komende raadsvergadering, donderdag 2 maart, staat de verbouwing op de agenda. Dan hopen we meer duidelijkheid te krijgen en u hierover verder te informeren.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services