Het kloppend hart van Waterland
Live

Burgemeester sluit woning vanwege vondst hennepkwekerij

Gepubliceerd: Donderdag 03 november 2022 15:53

Burgemeester sluit woning vanwege vondst hennepkwekerij

Foto: Gemeente Waterland

Burgemeester Marian van der Weele heeft een woning gesloten voor de duur van één maand. In de woning aan de Karn werden 168 hennepstekken en 147 hennepplanten aangetroffen.

Naar aanleiding van politieonderzoek is de woning doorzocht. Waaruit bleek dat er een hennepkwekerij is aangetroffen in een zelfgemaakte kelder. De hennepkwekerij bestond uit 168 hennepstekken en 147 hennepplanten, ook werd de stroom- en watervoorziening illegaal afgetapt. 

Herstel van de openbare orde 
Handel, gebruik en aanwezigheid van drugs hebben een nadelig effect op de openbare orde. Deze vorm van criminaliteit werkt ondermijnende criminaliteit in de hand en brengt gevaren met zich mee voor bewoners en omwonenden. De kans op bijvoorbeeld brand of lekkage is groot. Om deze verstoring van de openbare orde onmiddellijk en blijvend te herstellen heeft de burgemeester besloten de woning voor één maand te sluiten. 

Wet Damocles 
De sluitingen gebeuren op basis van artikel 13b, eerste lid, van de Opiumwet (Wet Damocles) en het vastgestelde gemeentelijke beleid. Deze regels geven de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten. 

Meld drugsoverlast 
Signalen van buurtbewoners zijn bij de aanpak van criminaliteit belangrijk. Inwoners die verontrustende of vreemde zaken in de buurt zien, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services