Het kloppend hart van Waterland
Live

Burgemeester ontbijt met leerlingen van De Binnendijk

Gepubliceerd: Donderdag 06 oktober 2022 12:13

Burgemeester ontbijt met leerlingen van De Binnendijk

Burgemeester Marian van der Weele heeft groep 6/7 van de Binnendijk school uitgenodigd voor een gezond ontbijt in het gemeentehuis. Om 8.40 uur stonden de kinderen voor de deur. De burgemeester verwelkomde de kinderen en nam ze mee naar de kantine. In de kantine stonden de tafels gedekt met bruine bollen en diverse soorten bruinbrood, kaas, tomaat, chocoladekorrels, fruit en melk.

De beide dames Els en Greetje Gutter, eigenaressen van bakkerij Gutter, verzorgden het ontbijt. Zij doen dit omdat zij willen laten zien dat brood gezond en lekker is.

De burgemeester hield een welkomst praatje over het stadhuis en het belang van een goed ontbijt. het ontbijt wordt gehouden in het kader van de landelijke campagne van het schoolontbijt.
Ook gaf zij aan dat door de hoge kosten voor energie en levensonderhoud ook in Waterland er meer en meer bewoners in de problemen komen en de gezondheid dan niet meer op de eerste plaatsvond. Ze is blij dat het kabinet met maatregelen komt.

Meester Dennis Molenaar bekende dat hij een moeilijke ontbijter is. Hij gaf aan dat zijn school de gezonde school als thema heeft en aandacht besteed aan gezondheid, voeding en het eten van veel fruit. Bijvoorbeeld de vrijdag is fruitdag. Ook vertelde hij dat hij het steeds vaker merkt dat kinderen niet ontbeten hebben. Dat ziet hij aan hun energie in de klas.

De kinderen vertelden dat zij meestal bruinbrood eten maar de hagelslag was wel populair als beleg. Ook waren er een aantal die melk met muesli namen omdat ze dat thuis niet kregen. Elja, Roos, Eri, Sam en Tex vertelde over wat ze zoal als ontbijt namen en in de broodtrommel mee hadden en dat was allemaal gezond. 

Het was een leuke, gezellige en leerzame ochtend in een ontspannen sfeer.

 

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services