Het kloppend hart van Waterland
Live

Bull Shit Bluesband 35 Years Reunion Gig 2018

Gepubliceerd: Vrijdag 02 november 2018 16:00

Bull Shit Bluesband 35 Years Reunion Gig 2018

Foto: Pieter Pereboom

Op zaterdag 3 november viert de Bull Shit Bluesband haar 35-jarig jubileum met een drie uur durende en gratis toegankelijke show in Dorpshuis Het Trefpunt op Marken. Aanvang 20.30 uur.

Op 10 september 2018 was het precies 35 jaar geleden dat The Bull Shit Bluesband (B.S.B.) haar eerste optreden gaf in dorpshuis 'Het Trefpunt' op Marken.  35 jaar daarvoor, op 10 september 1983, organiseerde de Stichting Marker Jongeren het allereerste Berenpop festival. Hiervoor werden Marker bandjes gezocht, en daar de spoeling nogal dun was, werd Klaas de Groot, op dat moment bandloos, gevraagd of hij een bandje kon formeren voor deze gelegenheid. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het bij dit eenmalige gebeuren zou blijven, maar niets is minder waar. Het optreden was zo’n succes, dat zij terstond geboekt werden voor het in november van dat jaar gehouden MoPop festival in Monnickendam en op meerdere festivals in de regio.
 
De muziek van de Bull Shit Bluesband is het best te omschrijven als blues uit de vijftiger jaren, geënt op de roots van de New Orleans, Texas- en Chicago blues. Rhythm & Blues zoals die in de jaren vijftig gespeeld werd in de zuidelijke staten van Noord-Amerika.
 
De band speelde op vele internationale festivals in Nederland, Belgie, Duitsland en Engeland en stonden op podia met onder andere Eddie C. Campbell, Flavium, Golden Earing, Billy ‘O’Haire, Harry ‘Cuby’ Muskee en Hans Dulfer. In 1988 was ze uitverkoren om een aantal optredens van de legendarische Amerikaanse blueslegende Robert Lockwood Jr. te begeleiden tijdens zijn Europese toernee. Lockwood, stiefzoon van de eveneens legendarische Robert Johnson, speelde met de allergrootste uit de bluesscene zoals, Otis Spann, Muddy Waters, Little Walter en B.B. King.
 
De Bull Shit Bluesband verzorgde spetterende optredens tijdens het Purmerendse Hutspopfestival in 1988 en 1989 en het eerste Waterlands Bluesfestival in 1991. In 1995 waren zij een van de hoogtepunten tijdens de Dutch Blues & Boogie Night in de Amsterdamse Meervaart. In 1997 traden zij op voor de Koninklijke familie, tijdens het bezoek van de Koningin aan het voormalige eiland Marken. In 1989 verscheen de band, samen met vijf andere bluesbands, op vinyl met een tweetal nummers op “The Blues Number One”. In 1996 verscheen hun eerste, lang verwachte cd “On Your Marks” op het Tramprecord label, welke zowel in binnen- als het buitenland zeer positief ontvangen werd zodat een tweede persing niet lang op zich liet wachten.
 
Hoewel The B.S.B. het kroegencircuit achter zich gelaten heeft, treed zij bij speciale gelegenheden nog wel op. Zo ook op zaterdag 3 november 2018! In samenwerking met de evenementencommissie van het Trefpunt, wordt die zaterdagavond stilgestaan bij het 35-jarig bestaan van de band.
 
De Bull Shit Bluesband bestaat anno 2018 uit: Klaas de Groot (zang / gitaar), Jan Pieter Schouten (basgitaar), Pieter Kes (saxofoon), Cees Borg (gitaar) en Jason Borg (drums).
 
In Het Trefpunt zal een foto-expositie getoond worden over het wel en wee van de afgelopen 35 jaar. De B.S.B. zal die avond optreden met een drie uur durende show, waarin oud bandleden zullen meespelen, maar er zal ook aandacht gegeven worden aan de nieuwe generatie. De avond zal afgesloten worden met een Allstar bluesjam.
 
Nieuwsgierig geworden? 
Kom dan zaterdag 3 november aanstaande naar Dorpshuis 'Het Trefpunt' op Marken. Het concert begint om 20.30 uur, zaal open 19.30 uur, en de toegang is gratis! Parkeren kan op de gemeentelijke parkeerplaats op Marken en is vanaf 20.00 uur gratis. Het Trefpunt ligt op 10 minuten lopen en wordt door middel van wegwijzers duidelijk aangegeven.
 
Bron: Klaas de Groot / Foto: Pieter Pereboom

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services