Het kloppend hart van Waterland
Live

Buitenleslokaal basisschool De Rietlanden officieel geopend

Gepubliceerd: Vrijdag 14 oktober 2022 13:53

Buitenleslokaal basisschool De Rietlanden officieel geopend

Foto: Pieter Pereboom

Door een inzamelingsactie heeft basisschool ‘De Rietlanden’ aan de Buurterstraat op Marken een buitenleslokaal erbij gekregen. Dit ‘lokaal’ werd donderdagmiddag officieel geopend. Het idee van het lokaal kwam van de leerlingenraad van vorig schooljaar: Ramses Hermus, Finn de Wit, Indy van Altena, Eline Gerritsen, Remi Wolfs en Dylan de Weijze.

De inzamelingsactie voor een buitenleslokaal is geslaagd. Dankzij de enorme betrokkenheid van de Marker inwoners is er genoeg geld ingezameld om een buitenleslokaal te kunnen realiseren. Via de website 'Samen voor de Buurt' werd een bedrag opgehaald van € 1.715,-. Het doel was € 1.500,-. Tevens is er vorig schooljaar een sponsorloop gehouden, ook hier hebben de inwoners van Marken de leerlingen gesponsord en is er een bedrag van € 4.100,- opgehaald. De Steunvereniging van De Rietlanden heeft het resterende bedrag betaald. 

Basisschool De Rietlanden heeft drie grote picknicktafels met banken laten plaatsen, zodat iedereen met de volledige klas een plek kan hebben in het lokaal. Blootstelling aan natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht heeft een positief effect op het leer- en concentratievermogen van kinderen. Daarnaast is het buitenleslokaal een ontmoetingsplek voor de ouders. Kortom het buitenleslokaal is een ontmoetingsplek voor jong en oud. 

De officiële opening
De middag werd geopend door directrice Nicolette Schipper, waarbij ze de aanwezige leerlingen en ouders welkom heette, ondanks het slechte weer. Na een korte toespraak mocht de leerlingenraad van het vorige schooljaar, middels het doorknippen van een lint, het buitenleslokaal officieel openen. Na dit moment werd er door de leerlingen een ‘GI-GA-GROEN’ dansje én liedje uitgevoerd. ‘GI-GA-GROEN’ is tevens het thema van de Kinderboekenweek dit jaar. Middels een donatie van de steunvereniging kregen alle leerlingen ook nog een klein cadeautje mee naar huis.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services