Het kloppend hart van Waterland
Live

Brandweer Marken/Volendam derde van Nederland

Gepubliceerd: Zondag 25 september 2022 12:25

Brandweer Marken/Volendam derde van Nederland

Foto: Pieter Pereboom

Bedum in Groningen was zaterdag 24 september de plaats waar een landelijke finale vaardigheidstoets in de klasse '112' werd afgenomen. Een combinatie van brandweer Marken/Volendam is tijdens deze finale als derde geëindigd. Een geweldige prestatie voor de ‘PalingBeren’.

Het combiteam van Marken/Volendam bestond uit Pouwel van Altena, Justin Zeeman, Johan Uithuisje, Peter Guijt, Dennis Boes, Marc Bont en Pieter Jan Teerhuis.Scenario
Bij een trouwerij was een auto achterop een trailer met zoutzuur gereden. Een achteropkomende auto botste vervolgens tegen de eerste auto aan en kwam tegen een boom tot stilstand. Een visser die aan het vissen was langs de waterkant viel van schrik in het water. Uiteindelijk bleken er twee personen bekneld te zitten en een gewonde betrokken te zijn.

Op de posten Aalsmeer en Katwijk na wisten alle ploegen het incident binnen de gestelde tijd of te ronden. Van de Jury kreeg post De Beerzen de hoogste score en werd landskampioen 112. Tweede werd een damesteam van de Veiligheidsregio Brabant Zuid Oost en Marken/Volendam werd derde.

De vaardigheidstoetsen werden georganiseerd onder auspiciën van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) en in samenwerking met de medewerkers van de brandweer Bedum.

Complete uitslag:
1. De Beerzen, 1.656 punten
2. VRBZO, 1.617 punten
3. Marken/Volendam, 1.609 punten
4. Asperen, 1.582 punten
5. Beilen, 1.574 punten
6. Waalwijk, 1.497 punten
7. Linschoten, 1.429 punten
8. Aalsmeer, 1.468 punten
9. Katwijk, 1.439 punten

Tekst en foto's: Pieter Perebooom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services