Het kloppend hart van Waterland
Live

Brandweer Marken beste van Nederland bij 112 wedstrijd in Berghem

Gepubliceerd: Maandag 26 september 2016 08:54

Brandweer Marken is zaterdag als eerste geëindigd bij de landelijke 112 wedstrijd in Berghem (Brabant). Na voorrondes eerder dit jaar in Wieringerwerf, Ermelo en Westerbork werd Marken ‘LANDSKAMPIOEN’.

De landelijke finale, waar negen brandweerposten aan meededen, begon om 08.00 uur met de brandweerpost uit Ravenstein. Marken trad als laatste aan om 15.45 uur. Onder het toeziend oog van onder andere burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon werd de wedstrijd succesvol afgelegd.

In het wedstrijdscenario was een container in een sloot geraakt, waarbij een kraanmachinist zo geschrokken was, dat hij z’n kraan een kwartslag draaide en een personenauto raakte, waarbij de chauffeur van de personenauto bekneld raakte. Ook raakte een auto met caravan in problemen.

Bevelvoerder Justin Zeeman bleef kalm en begeleidde z’n manschappen naar de juiste posities. Marken was het enige team met een brandweervrouw in de gelederen. De zus van Justin, Ashley, stond haar ‘mannetje’ onder een stralend zonnetje in Brabant. Verder bestond het team van Marken uit Pieter-Jan Teerhuis, Hilco de Waart, Dirk de Waart en Dennis Boes.

De vaardigheidstoetsen worden georganiseerd onder auspiciën van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) en in samenwerking met de medewerkers van de plaatselijke brandweerposten.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services