Het kloppend hart van Waterland
Live

Bouw nieuwbouwproject M'DAM in volle gang

Woensdag 21 april 2021 09:04

Bouw nieuwbouwproject M'DAM in volle gang

Aan de Pierebaan zijn de eerste geprefabriceerde houtbouw appartementen van het project M`DAM al geplaatst. PIM was erbij toen de eerste appartementen met een bouwkraan op de juiste plek werden gezet.

Het konvooi kwam onder begeleiding van een transportvoertuig de Pierebaan oprijden. alwaar een verkeersregelaar het overige verkeer stil hield. Voor iedereen op de bouwplaats is het de eerste keer dat zo'n groot project met prefab houtbouwappartementen wordt uitgevoerd. Het is precisiewerk. De ombouw staat namelijk al en de blokken moeten daar precies inpassen.

De directeur van ontwikkelaar BMB de heer E. de Weijer bekijkt het schouwspel vanuit de bouwcontainer. Dat hij trots is valt van zijn gezicht af te lezen. Hij vertelt hoe hij 4 jaar geleden met kleinschalige houtbouw  appartementen is begonnen en dat M`DAM daaruit ontstaan is. Ontwikkelaar Danielle Rossmeissl heeft het project ontwikkeld. Het unieke aan dit project is dat particulieren de appartementen nu gekocht hebben.

Ook voor de directeur van De Groot Vroomshoop, Wim Bums is het project nieuw. Speciaal voor dit project heeft hij een nieuwe fabriek in Enschede geopend omdat de andere fabriek gewoonweg te klein was. De techniek aldaar maakt het mogelijk dat alles precies passend kan worden gemaakt.

Aan het einde van de dag waren er volgens planning 4 appartementen geplaatst. De afgelopen tijd zijn er dagelijks meerdere appartementen bijgeplaatst.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services