Het kloppend hart van Waterland
Live

Bob Greve winnaar Marker Open Jeu de Boules 2021

Gepubliceerd: Dinsdag 31 augustus 2021 15:04

Bob Greve winnaar Marker Open Jeu de Boules 2021

Foto: Pieter Pereboom

Bob Greve uit Utrecht is afgelopen weekend winnaar geworden van de Marker Open Jeu de Boules 2021. In de finale won hij met 2-1 van Pieter de Wit. Greve kon na afloop de ‘beker met de grote oren’ in ontvangst nemen.

De Marker Open werd zondag op het sportcomplex van Sportvereniging Marken gespeeld. Er waren zeventien deelnemers, welke verdeeld waren in drie poules van vier en één poule van vijf. De beste twee van de vier poules gingen door naar de kwartfinale. Vervolgens volgde de halve finale en uiteindelijk de finale. 

In de halve finale won Bob Greve van Marie Appel (13-9) en Pieter de Wit van Jan Commandeur (13-7). De finale won Greve met 2-1 (‘best of three’, 13-7, 8-14 en 13-10) van Pieter de Wit. Een mooie finale tussen twee deelnemers die aan elkaar gewaagd waren. Beide finalisten hadden nog nooit in een finale gestaan van het Jeu de Boules op Marken. 

De weersomstandigheden waren niet echt goed en er moest regelmatig even gestopt worden voor een bui regen. Bij de prijsuitreiking werd de grote wisselbeker door Jan Commandeur uitgereikt aan de winnaar. 

Het jaarlijks terugkerende jeu de boules evenement werd dit jaar voor het zeventiende jaar georganiseerd.

Tekst en foto: Pieter Pereboom (www.markernieuws.com)

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services