Het kloppend hart van Waterland
Live

Bo Weeting is de nieuwe kinderburgemeester van gemeente Waterland

Gepubliceerd: Vrijdag 21 april 2023 13:29

Bo Weeting is de nieuwe kinderburgemeester van gemeente Waterland

Vandaag is de nieuwe kinderburgemeester van gemeente Waterland, Bo Weeting, op feestelijke wijze geïnstalleerd. Dit vond plaats tijdens de start van de Koningsspelen in het bijzijn van zijn familie, alle leerlingen van O.B.S. De Gouwzee en de plaatselijke pers. Tijdens dit officiële moment kreeg hij van burgemeester Marian van der Weele de ambtsketen van de kinderburgemeester omgehangen.

Burgemeester Marian van der Weele: “Ik ben blij dat we weer een kinderburgemeester hebben in onze gemeente. Zo weten we wat er speelt bij de jonge generatie en samen met hun goede ideeën werken aan een mooi Waterland. Ik heb er alle vertrouwen in dat Bo deze groep goed kan vertegenwoordigen en ik kijk uit naar onze samenwerking!”

Bo is 10 jaar oud en zit in groep 7 van O.B.S. De Gouwzee in Monnickendam. Hij is in Ierland geboren en woont sinds zijn vijfde in Monnickendam. Natuur vindt hij belangrijk. Het is één van de thema’s waar hij zich het komende jaar hard voor gaat maken.

Kinderburgemeester Bo Weeting: “Ik wil meer insectenhotels, een natuurspeeltuin en toegang tot moestuinen voor alle kinderen in Waterland. Ook ga ik aan andere kinderen vragen wat zij belangrijk vinden. Ik heb er heel veel zin in!”

Bo heeft naast het bespreekbaar maken van thema´s bovendien een belangrijke rol bij verschillende activiteiten en gebeurtenissen in de gemeente zoals de festiviteiten rondom de slag op de Zuiderzee, de intocht van Sinterklaas en de Nationale Boomfeestdag.

Bron: Gemeente Waterland / Foto's: Ria Houweling (Waterland in Beeld)

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services