Het kloppend hart van Waterland
Live

Blubberrace in Overleek, lekker vies

Gepubliceerd: Dinsdag 19 juli 2022 11:46

Blubberrace in Overleek, lekker vies

Foto: Omroep PIM

Als je gaat meedoen aan de Blubberrace weet je één ding zeker: je wordt stinkend smerig. Maar dat weerhield zo'n 300 deelnemers aan de Blubberrace duidelijk niet.

Sommigen hadden al ervaring met de race waar je door slootjes heen moet over een parcours van zo'n 3,5 km over weilanden van de Monnickenmeer met 23 (prut)sloten als natuurlijke barrières. De start en finish waren aan het eind van de rijweg door de Monnickmeer.

De brandweer stond ook dit jaar weer klaar, en nee niet om deelnemers uit de sloot te tillen, maar om de deelnemers aan het einde van de Blubberrace schoon te spuiten, of althans de ergste modder eraf. In de weilanden stonden weer andere vrijwilligers om bijvoorbeeld deelnemers te helpen die moeite hadden om uit de moddersloten te komen, vertelde Lydia Brouwer van de organisatie. "Zonder al die vrijwilligers kun je zo'n event niet organiseren."

Deelnemers kwamen vaak met familie of vrienden, die elkaar onderweg konden helpen. Het doel was vooral te kunnen finishen, niet zozeer om eerste te worden. Maar aan het eind werd toch een winnaar uitgeroepen. Bij de mannen was dat Thijs Oussoren in een tijd van 16:05, gevolgd door Tim de Haan (16:14) en Timo Roeleveld (16:23). De 16e editie van de Blubberrace werd bij de vrouwen gewonnen door Lisan Tump in een tijd van 17:30. Tweede werd Anniek Tump (17:35) en derde Maaike Bos (18:10).

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services