Het kloppend hart van Waterland
Live

Bloemen voor afscheidnemende gastvrouw Helga

Gepubliceerd: Zondag 26 november 2023 22:46

Bloemen voor afscheidnemende gastvrouw Helga

Foto: Pieter Pereboom

Gastvrouw Helga de Graas is zaterdag 25 november in de bloemen gezet door de Stichting Eilandraad Marken (Eilandraad). De reden is het einde van haar carrière als gastvrouw op het parkeerterrein van Marken. Nicolette Schouten en A.T. Zondervan hebben haar namens het bestuur van de Eilandraad en haar werkgroep Toerisme de ruikers overhandigd.

Medio april 2021 werd door de gemeente Waterland een gastheer/gastvrouw gezocht voor een informatiepunt op het Marker parkeerterrein. Helga solliciteerde en kreeg de job. Op donderdag 27 mei 2021 kreeg ze de sleutel ‘corona-proof’ overhandigd van Jacko Borst, namens de gemeente Waterland. En daar is zaterdag om 16.30 uur een einde aan gekomen. Zij was een gezellige, creatieve maar bovenal een waardig visitekaartje voor ons mooie (schier) eiland!

R-BIJ
Helga noemde het informatiepunt ‘R-BIJ (coffee to go). Zij heeft er een mooie en vooral een gezellige gastvrije centrale plek van gemaakt, waarbij zij als gastvrouw onder andere eilandbezoekers te woord stond en Marken heeft gepromoot. De toeristen wisten haar snel te vinden voor vragen over de parkeerautomaten, euro muntjes wisselen voor de toiletten etcetera. Helga ging, behalve het aanbieden van diverse soorten koffie voor onderweg, ook zelfgemaakte tassen, kussens en armbandjes verkopen. Via haar Instagram account werden deze zaken (ook) gepromoot. R-BIJ zal gelukkig niet helemaal verdwijnen en is digitaal nog te bezoeken.

Maar haar activiteiten in het ‘PPP-gebouw’ heeft zij zaterdag afgesloten. Leuke privé omstandigheden hebben haar doen besluiten te stoppen met dit vrijwilligerswerk. Ze heeft er gewoon geen tijd meer voor. Dankjewel Helga!

Vacature
De vacature staat nu open, en wie interesse heeft om Helga om te volgen kan contact opnemen met de Eilandraad via info@eilandraad.nl.

Tekst en foto: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services