Het kloppend hart van Waterland
Live

Bijzonder initiatief zorgt voor winkel in Ilpendam

Gepubliceerd: Woensdag 24 augustus 2022 12:13

Bijzonder initiatief zorgt voor winkel in Ilpendam

Ilpendam heeft sinds jaar en dag één winkel. Jarenlang was deze winkel bij elke Ilpendammer bekend onder de naam Anne en Co, het domein van mevrouw Anne Le Gloahec. Zij besloot echter te stoppen en de postbode, meneer Erik Schoorstra besloot de winkel vanaf 1 maart 2021 over te nemen onder de naam Rikkie’s. Helaas werd het om verschillende redenen te zwaar en begin 2022 stopte hij met de winkel.

Voor verschillende dorpsbewoners was dit een aanleiding om eens ernstig na te denken over de toekomst van het dorp, want “een dorp zonder winkel heeft geen hart”. Onder leiding van Lotte van Schoonhoven ontstond er een zeer betrokken werkgroep van vijf mensen. Sander van der Heijden, Melvin Broekaart, Pieter Paul Verhegge en Daphne Alberding-Belder sloten zich bij Lotte aan.

Maandag 22 augustus sprak Omroep PIM met de werkgroep en tijdens het gesprek komen de vele uitdagingen waar de werkgroep voor kwam te staan aan de orde. Het is een omvangrijk en gedurfd project waar menige gemeente jaloers op zal zijn. 

Zaterdag 27 augustus wordt de winkel officieel geopend door onze burgemeester Marian van der Weele. Vanaf 10.00 uur ’s ochtend zijn de vele feestelijkheden gepland. Er zal een traktatie en een springkussen zijn. De naam van de winkel wordt onthuld en iedereen wordt in de gelegenheid gesteld om VRIEND van deze zéér bijzondere winkel te worden.

Natuurlijk zal Omroep PIM ook aanwezig zijn bij de officiële en feestelijke opening op zaterdag 27 augustus.

 


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services