Het kloppend hart van Waterland
Live

Bijna 400 deelnemers aan Blubberrace in Overleek

Gepubliceerd: Zaterdag 08 juli 2017 22:12

Bijna 400 deelnemers aan Blubberrace in Overleek

De organisatie van de Blubberrace, Paula Kalverboer en Erna Reijnders, konden dit jaar maar liefst 381 deelnemers inschrijven bij hoeve Meerzicht. Geen recordaantal deelnemers, maar dit grote aantal deelnemers geeft wederom weer hoe populair de Blubberrace is.

De organisatie is ook bij deze 13e editie in handen van de Atletiekvereniging Monnickendam, die het sportieve deel onder haar hoede heeft, en de buurtvereniging Overleek die zich ontfermt over de catering en een groot aantal andere zaken. Want bij zo’n groot evenement ontbreekt natuurlijk ook de brandweer niet, en is er ook EHBO aanwezig.

Gelukkig had die laatste niet veel te doen. De brandweer wel, want die mag na afloop de dikste modder afspoelen. John Lammes van brandweer Monnickendam geniet zichtbaar van zijn taak en maakt van de gelegenheid gebruik om nieuwe mensen voor de brandweer te vragen.

Ook de Goede Doelen zijn aanwezig. We spreken met Diana Willig van World Servant. Zij zamelen geld in voor een goed doel in Malawi. En de poffertjeskraam van de werkgroep Namibië uit Monnickendam haalt met het bakken van poffertjes ook geld op voor een goed doel in Afrika.

Dit sportieve evenement krijgt inmiddels ook landelijke bekendheid. We spreken mensen uit andere regio’s en ook ander delen van Nederland. Zo spreken we ook nog even met drie Zweedse meisjes die hier op bezoek zijn.

Het parcours is dit jaar iets veranderd. Maar de uitdaging blijft: een parcours langs 23 brede moddersloten en daarbij lopend door het grasland waar normaal koeien en schapen grazen.

Uiteindelijk is het vooral een mooi festijn voor iedereen, al zijn er wel winnaars. Bij de vrouwen was Anniek Tump uit Ilpendam de snelste. In een tijd van 17:19 wist zij Mila Coyner uit De Purmer (18:13) en Kim Bos uit Monnickendam (19:17) voor te blijven. Maar Paul Stuijt uit Wijdewormer was het snelste door de 23 sloten. In een tijd van 13:46 wist hij ruim voor zijn Jeffrey Stuijt (14:21) te finishen. Timo Roeleveld werd derde in een tijd van 14:58.

Volgend jaar de volgende versie van dit prachtige evenement.Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services