Het kloppend hart van Waterland
Live

Bibliotheek gaat voor meer leden en meer activiteiten in de gemeente Waterland

Gepubliceerd: Zaterdag 04 november 2023 11:29

Bibliotheek gaat voor meer leden en meer activiteiten in de gemeente Waterland

Foto: Bibliotheek Waterland

Sinds 1 januari dit jaar zijn de bibliotheekvestigingen in Marken, Broek in Waterland, Ilpendam en Monnickendam weer onder de vleugels van de regionale bibliotheekorganisatie de Bibliotheek Waterland. Het afgelopen jaar zijn er aanzienlijk meer producten en diensten beschikbaar voor de bezoekers van deze bibliotheken, zijn de collecties opgefrist en de openingstijden fors uitgebreid. De bibliotheekvestiging in Broek in Waterland is onlangs verhuisd en heeft nu een prachtige moderne locatie in de vernieuwde basisschool de Havenrakkers.

Gratis boekje ophalen in de bieb
In de maand november is er extra aandacht voor het krijgen van meer leden en bezoekers in de 4 vestigingen binnen de gemeente Waterland. De hele maand november staat in het teken van de campagne Heel Nederland Leest. Iedereen kan de bestseller Sonny Boy van Annejet van der Zijl in de bibliotheek ophalen als cadeautje. Daarmee heeft heel Waterland op hetzelfde moment hetzelfde boek in handen. Samen een goed boek lezen brengt gesprekken op gang en verbindt mensen, daarom worden er naar aanleiding van Sonny Boy Pop-up Leesclubs georganiseerd in de bibliotheek.

Pop-up Leesclub Ilpendam- donderdag 23 november van 16.00 – 17.00 uur met gespreksleider Harriet.
Pop-up Leesclub Monnickendam – maandag 27 november van 10.30 – 12.00 uur met gesprekleider Leo

Ode aan nieuwsgierigheid
Op woensdag 15 november kunnen jong en oud naar de Bibliotheek Monnickendam komen voor de verrassende interactieve NEMO Science Tour ter gelegenheid van NEMO 100 jaar. Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Waarom verandert het geluid van een auto als hij je voorbijrijdt? Kun je een raket lanceren met een fietspomp?

NEMO Science Tour – woensdag 15 november inloop tussen 14.00 – 17.00 uur bij de Bibliotheek Monnickendam

Waterlandse Taalverhalen
In het hele land bieden bibliotheken taalprogramma’s en digital basisvaardigheden aan. Er is tijd en aandacht, je hoeft geen diploma’s te halen en je kunt er leren in je eigen tempo.

In de Bibliotheek Monnickendam is een tentoonstelling te bekijken met twintig portretten in woord en beeld van mensen die in de bibliotheek werken aan hun taal en digitale vaardigheden.

Expositie 20 Waterlandse Taalverhalen - Dinsdag 7 november t/m woensdag 20 december tijdens de openingstijden van Bibliotheek Monnickendam.

Lid worden van Bibliotheek Waterland is voor jeugd en jongeren tot 25 jaar gratis. Kijk voor meer activiteiten, openingstijden en lidmaatschap op www.bibliotheekwaterland.nl


Bron: Bibliotheek Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services