Het kloppend hart van Waterland
Live

Bewoners Swaensborch getrakteerd op heerlijke vismaaltijd

Gepubliceerd: Dinsdag 22 september 2020 20:33

Bewoners Swaensborch getrakteerd op heerlijke vismaaltijd

Foto: Thijs Knip

Geheel volgens traditie werden ook dit jaar de bewoners van Swaensborch getrakteerd op een heerlijke vismaaltijd, die ook dit jaar weer mogelijk werd gemaakt door de lokale sponsoren visgroothandel en rokerij gebr. P. de Boer, groente- en fruithandel D. Schaap, slagerij Spronk, Wine Affairs en Tours en Tickets.

Het gonsde al een aantal dagen rond in het Atrium van Swaensborch. Het personeel kreeg regelmatig de vraag van bewoners “gaan we nu vrijdag vis eten”. En, zeker ook de nieuwe bewoners die nog niet weten dat dit een echte traditie is binnen Swaensborch, vroegen zich af hoe de editie van dit jaar eruit zou zien.

De jaarlijkse traditie is ooit begonnen met Bert van Stalborch die met vrijwilligers de vismaaltijd in de keuken van het huis bereidde. Deze traditie wordt inmiddels al weer vele jaren voortgezet, maar in de editie van dit jaar was er helaas geen muzikale ondersteuning van de Gouwzeekapel.

Tussen de middag werd er afgetrapt met een lichte maaltijd bestaande uit soep, brood met kroket en een toetje. En daar genoten de bewoners al erg van. Maar om 3 uur ‘s middags druppelden de bewoners één voor één naar binnen in het Atrium, waar zij werden ontvangen met een wijntje of iets fris of zelfs een glaasje water. Toen iedereen aan tafel zat en ook de bewoners uit de aanleunwoningen er waren, werd er rondgegaan met een toastjes gerookte paling. En ja, dat was al een heerlijk begin van de middag, maar in de keuken werden ondertussen de aardappels en de groente en natuurlijk de vis klaar gemaakt. Een hele klus natuurlijk voor zoveel bewoners! Veel bewondering was er dan ook voor de koks onder leiding van Ada Evers.

Nadat er nog een keer met het drinken was rondgegaan, werd daarna door een groot aantal vrijwilligers de maaltijd bestaande uit opgerolde scholfilet met aardappels en rode kool opgediend. Het gehele huis kon van deze maaltijd meegenieten. Tijdens de maaltijd kon je in het Atrium een speld horen vallen, want iedereen zat volop te genieten. Voor de mensen die niet van vis hielden was er een lekkere bal gehakt. De maaltijd werd afgesloten met een heerlijk bakje roomijs en een leuk cadeautje.

Al met al was het een heerlijke middag die door alle deelnemers zeer werd gewaardeerd. De dank gaat uit naar iedereen die heeft meegeholpen dit tot een feest te maken.

Bron: Ina Wilharm / Foto's: Thijs Knip

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services