Het kloppend hart van Waterland
Live

Bewoners genieten van schlagerfestival in Swaensborch

Gepubliceerd: Dinsdag 24 oktober 2023 09:14

Bewoners genieten van schlagerfestival in Swaensborch

Foto: Pieter Pereboom

Het Marker Mannenkoor onder leiding van dirigent Jan Peereboom bezorgde samen met de feestband ‘De Kokosmakronen’ uit Marken zondagmiddag de bewoners van zorgcentrum ‘Swaensborch’ aan de Pierebaan in Monnickendam een super gezellige middag. Met een schlagerfestival werden de bewoners getrakteerd op Duitse schlagermuziek. Veel leden van het mannenkoor waren tevens voor deze gelegenheid gekleed in een lederhose.

Voordat de zangers en muzikanten uit Marken waren gearriveerd, zaten de meeste bewoners reeds klaar in afwachting van het muzikale spektakel. Het programma met songteksten was reeds uitgedeeld aan de aanwezigen, zodat iedereen alles kon meezingen. De middag begon met samenzang van ‘Het vissersmeisje’. Hierna vervolgde het mannenkoor met vier liedjes, welke vanzelfsprekend ook mochten worden meegezongen. En zeker met het lied ‘Als de klok van Arnemuiden’, krijg je mensen ‘op de banken’. De muzikale ondersteuning van de Kokosmakronen geeft de zang van de Marker mannen een extraatje mee, wat de gezelligheid alleen maar ten goede kwam.

Na de pauze werden de bewoners getrakteerd op de evergreen, ‘Aan het strand stil en verlaten’, wat de meesten mee konden zingen, zonder op papier te kijken. Het koor vervolgde met een viertal schlagers, waarbij ze bij alle songs werden begeleid door de Kokosmakronen. Een Duitse versie van ‘Het kleine café aan de haven’ werd vertolkt door Nick Springer, de toetsenist van de Kokosmakronen. De aanwezigen zongen het refrein in het Nederlands mee.

Rond de klok van half vijf kwam een einde aan de muzikale middag. Ina Wilharm, voorzitter van de Cliëntenraad, bedankte iedereen voor deze gezellige middag, in het bijzonder het Marker Mannenkoor en de Kokosmakronen. De middag is zeker voor herhaling vatbaar. Ina Wilharm maakte ook meteen van de gelegenheid gebruik, om aan de aanwezige familie te vragen om vrijwilliger te worden in Swaensborch, in welke vorm dan ook.

Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services