Het kloppend hart van Waterland
Live

Bevestiging en Intrede van ds. Alexander Noordijk LIVE bij PIM

Gepubliceerd: Donderdag 04 maart 2021 15:24

Bevestiging en Intrede van ds. Alexander Noordijk LIVE bij PIM

Foto: Alexander Noordijk

De Protestantse Kerk Monnickendam PKM krijgt een nieuwe predikant, Alexander Noordijk. Hij zal op zondag 7 maart om 15.00 in de Grote Kerk te Monnickendam bevestigd worden. U kunt dit live volgen via Omroep PIM vanaf 14.45 uur. De uitzending duurt 90 minuten.

Aanstaande zondagmiddag 7 maart om 15.00 uur zal in de Grote Kerk te Monnickendam een bijzondere kerkdienst plaatsvinden. Proponent (zo heet dat officieel) Alexander Noordijk zal dan worden bevestigd in het ambt van predikant en als ds. Alexander Noordijk intrede doen in de Protestantse Gemeente te Monnickendam (PGM).

Hoewel in de PGM momenteel uitsluitend online vieringen zonder kerkgangers gehouden worden, is er voor deze dienst een (voorlopig) eenmalige uitzondering. Behalve de 'medewerkers' aan de dienst, zijn er 15 kerkgangers aanwezig op uitnodiging van ds. Noordijk en 15 kerkgangers die door de kerkenraad zijn genodigd. Een betrekkelijk klein aantal, uiteraard rekening houdend met alle veiligheidsvoorschriften in coronatijd.

Voorgangers zijn ds. Martien Pettinga (begin van de dienst), mw. ds. Geertje de Vries van de PG Huizen – zij zal voorgaan in het gedeelte van de bevestiging, en uiteraard ds. Alexander Noordijk. Ouderling van dienst is Gert Jan Borger, voorzitter van de kerkenraad van de PGM. Er is muziek, door de vaste kerkmusicus Wim Dijkstra en fluitist Marieke Vos, zang door Noud Fortuin, dans door Ennio Drost. Er is geen samenzang.

De gehele dienst wordt rechtstreeks uitgezonden door Omroep PIM vanaf 14.45 uur en het duurt ca 90 minuten. Er worden van de dienst opnames gemaakt die naderhand bekeken kunnen worden.

Bron: Protestantse Gemeente Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services