Het kloppend hart van Waterland
Live

Bernardbrug in Monnickendam gestremd van 17 - 19 maart

Gepubliceerd: Woensdag 07 maart 2018 18:46

Bernardbrug in Monnickendam gestremd van 17 - 19 maart

De provincie Noord-Holland gaat van zaterdag 17 maart om 16.00 uur tot maandag 19 maart 05.00 uur herstelwerkzaamheden uitvoeren aan de Bernardbrug in Monnickendam.

Wat is er aan de hand?
De overgangsvoeg van de weg naar het brugdek vertoont een loszittend deel. Provincie Noord-Holland wil voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan wanneer dit helemaal afbreekt. Dan is de brug namelijk niet meer te bedienen. Daarnaast vertoont het asfalt bij beide brugopgangen scheuren en diepe sporen. Dit wordt vervangen door twee nieuwe asfaltlagen. De werkzaamheden kunnen enige geluidshinder veroorzaken bij het wegvrezen van het asfalt.

Wat betekent het voor u?
Voor personenauto’s is een omleidingsroute door de binnenstad van Monnickendam ingesteld. De omleidingsroute start na afloop van de weekmarkt op het Noordeinde en is aangegeven met gele borden. Ook zijn er verkeersregelaars om verkeer te begeleiden. Bewoners en bezoekers van Monnickendam kunnen rondom de omleidingsroute parkeren op de parkeerterreinen Bolwerk, Swaensborch en op het Hemmeland.

Voor vracht- en busverkeer is er geen omleidingsroute, maar een volledige stremming. Door Monnickendam of naar Marken rijden is niet mogelijk. Op het Zuideinde en de Haven(straat) in Monnickendam wordt een stop- en parkeerverbod ingesteld. Busmaatschappij EBS zet extra bussen in om passagiers verder in Monnickendam en richting Marken te vervoeren. Buspassagiers moeten gebruik maken van een looproute over het water.

Planning weersafhankelijk
De werkzaamheden zijn weersafhankelijk. Indien weersomstandigheden niet toelaten dat er wordt gewerkt, worden de werkzaamheden in het daaropvolgende weekend van 24 en 25 maart uitgevoerd.

Bron: provincie Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services