Het kloppend hart van Waterland
Live

Bericht van Stichting Koningsdag Monnickendam

Donderdag 22 april 2021 08:04

Bericht van Stichting Koningsdag Monnickendam

Foto: Omroep PIM

Evenals vorig jaar mogen er door het coronavirus ook dit jaar geen activiteiten op Koningsdag en Bevrijdingsdag plaatsvinden. Zowel binnen- als buitenactiviteiten zijn niet toegestaan. Dit betekent dat in Monnickendam de Oranjekermis niet kan doorgaan en ook andere activiteiten waar mensen samen komen, zijn voorlopig nog verboden. Uiteraard vinden wij dit erg jammer maar het is niet anders.

Om Koningsdag, dinsdag 27 april, in Monnickendam toch een speciaal tintje te geven wordt, in overleg met de gemeente, vanaf de Speeltoren een muzikale groet gebracht door onze beiaardier Henk Verhoef (carillon) en door muziekvereniging Olympia-Con Brio (optreden met trompet en hoorn vanaf de torentrans), aanvang om 09.00 uur. Voorwaarde is wel dat er geen groepsvorming onder de Speeltoren plaatsvindt, maar dat moet geen probleem zijn. Als u de muzikale groet wilt bijwonen, kunt u het schouwspel beter op enige afstand zien dan vlak onder de Speeltoren.

Vlag uit: Er zijn drie gelegenheden om te vlaggen:
- Op Koningsdag, dinsdag 27 april mag de vlag voluit, als het kan met oranje wimpel;
- Op dinsdag 4 mei bij de herdenking van de gevallenen. Hang de vlag halfstok tussen 18.00 uur en 20.30 uur;
- Op Bevrijdingsdag, woensdag 5 mei mag de vlag de hele dag voluit hangen (tot zonsondergang).

"Laten we hopen dat, mede door het inenten, het virus kan worden teruggedrongen en dat we geleidelijk aan het “normale” leven weer kunnen oppakken. Op dit moment gaan wij ervan uit dat er volgend jaar op Koningsdag en Bevrijdingsdag allerlei activiteiten mogelijk zijn. De deelnemende verenigingen willen er dan graag weer feestelijke dagen van maken! Daarom zeggen we: Tot volgend jaar!"

Bron: Stichting Koningsdag Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services