Het kloppend hart van Waterland
Live

Beleef de Nacht van de Nacht in een fluisterboot in het Ilperveld

Gepubliceerd: Maandag 17 oktober 2022 11:57

Beleef de Nacht van de Nacht in een fluisterboot in het Ilperveld

Foto: Fred de Waart

Vaar zaterdagavond 29 oktober mee met schipper en gids van Landschap Noord-Holland en ervaar het donker en de natuurgeluiden van de nacht in het Ilperveld. Gakkende ganzen, kwakende eenden en hopelijk een heldere sterrenhemel.

Met de fluisterboot het donker van de nacht in 
Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 18e keer gehouden. Reden genoeg, want de nacht is prachtig. Maar in ons land kunnen we daar op veel plaatsen nauwelijks nog van genieten. In het Ilperveld valt de schade gelukkig nog mee. Een prachtige plek om in de nacht tijdens een vaartocht de duisternis te ervaren.

Donker en stilte zijn mooi, omdat je dan beter kunt genieten van sterren en natuurgeluiden. We hopen op een heldere hemel om van de sterren te kunnen genieten. En je kunt de geluiden van de nacht ondergaan. Gakkende ganzen, kwakende eenden en andere vogels die van zich laten horen.

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris, maar goed ingepakt is het volop genieten. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom. Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan.

Wanneer: Zaterdag 29 oktober van 20:00 tot 22:00 uur.
Waar: Verzamelen op de parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl

 

Bron: Landschap Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services