Het kloppend hart van Waterland
Live

Beemster picknick bij 't Zuivelhuisje in Katwoude

Gepubliceerd: Woensdag 15 juli 2020 17:02

Beemster picknick bij 't Zuivelhuisje in Katwoude

Foto: Beemster Kaas

Van 17 juli tot 5 september is het mogelijk om op vrijdags en zaterdags te picknicken bij de boer. Beemster kaas heeft dit initiatief samen met een aantal enthousiaste veehouders uit haar coöperatie opgezet. 't Zuivelhuisje in Katwoude is een van de deelnemers.

De picknick bestaat uit heerlijke broodjes met Beemster kaas, sapjes, yoghurt, vers fruit en meer en wordt vers bereid door een cateraar. Boeren uit Katwoude, Heerhugowaard en Uitgeest doen mee aan het initiatief en stellen daarbij een stuk weiland open om heerlijk in te picknicken. Boerin Diana Willig uit Katwoude is enthousiast. “Op deze manier, zetten wij de Beemster kaas producten op een leuke manier op de kaart, en het is gewoon gezellig in onze wei, en mocht je zelf een leuke locatie weten voor de picknick, dan kun je de tas ook komen ophalen”.

Het picknicken in de wei heeft alles te maken met de trend van lokaal kopen bij de boer, die momenteel volop in gang is. “Mensen willen graag weten waar hun eten vandaan komt en dichter bij de bron dan op het boerenerf kun je niet komen. Op de picknick locaties zijn ook boerderij winkels aanwezig waar de boeren, diverse varianten Beemster kaas en allerlei soorten lokale producten zoals melk, eieren, zelfgemaakte yoghurt, verse vruchtensappen, groenten en honing verkopen. Het picknicken is een mooi en logisch gevolg van deze trend en past mooi bij de boerderij winkels.” Aldus de Beemster organisatie.

Meer informatie: www.beemsterpicknick.nl

 

Bron: 't Zuivelhuisje

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services