Het kloppend hart van Waterland
Live

Basisschool de Overhaal in Zuiderwoude start met aanleg Torteltuin

Gepubliceerd: Maandag 11 juli 2022 18:16

Basisschool de Overhaal in Zuiderwoude start met aanleg Torteltuin

Foto: Marjon van der Velden

Basisschool De Overhaal is afgelopen vrijdag gestart met het wippen van de eerste tegels van het schoolplein. Komende tijd gaan leerlingen, leraren, ouders en buurtbewoners deze plek tussen de weilanden transformeren in een bloeiende, educatieve natuurspeelplaats: De Torteltuin. En dat is niet zomaar een groen schoolplein, nee deze natuurspeelplaats wordt een plek vol leven! "Wij willen graag vlinders op school!", aldus de kinderen.

Samen met de leerlingen heeft tuinontwerper Marjon van der Velden (Meisje Willem) - tevens initiator en ouder op school - een ontwerp gemaakt waar je kunt spelen, ontdekken, leren, plukken, scharrelen, klimmen, beleven en tot rust komen. Spelen in en met de natuur stimuleert de motorische, zintuiglijke, sociale en cognitieve intelligentie van kinderen. Maar niet alleen voor de kinderen van de school zal de natuurspeeltuin een inspirerende plek worden; de Torteltuin is een klein paradijs in Zuiderwoude waar ieder kind welkom is!

Afgelopen vrijdag is de grote start gemaakt. Leerlingen gingen aan de slag met het wippen van de eerste stenen. Maar voordat er gesjouwd werd, deden ze onder leiding van Jan 'De Wilgenman' van Schaik - bouwer van de natuurspeelplaats - een wilgendans. Na een hard hoera maakten de kinderen als vanzelf een lijntje en werden tegels gewipt en verderop opgestapeld. De energie was zo positief en hoopvol! "Het is zo goed dat deze jonge generatie al leert hoe belangrijk het is om goed voor je omgeving te zorgen, dat nemen ze de rest van hun leven mee!", benoemt schooldirecteur Marieke Baans.

De Torteltuin wordt in fases uitgerold en bij deze start wordt de vlindertuin en het eerste buitenlokaal aangelegd. Ja, de kinderen op De Overhaal krijgen straks hun taallessen buiten met uitzicht op de koeien. En goed om te weten: er zijn nog plekjes vrij op deze kleine, lieflijke school voor nieuwe leerlingen.

De natuurspeelplaats wordt gerealiseerd met bijdragen van Stichting Duurzaam Waterland, maar ook door partners als bio kultura. En de ouders hebben een go fund me opgezet, zodat iedereen kan bijdragen aan deze vergroening. Wie wil bijdragen aan de Torteltuin, kan een donatie doen via www.gofundme.com/f/de-torteltuin-van-obs-de-overhaal.

Bron: Het Tortelteam (Marjon van der Velden, Anna de Lanoy, Carola Brouwer, Cecilia Brenner, Jeroen Brenninkmeijer, Katja Schuurman, Martien Vlietman, Michiel Eliens, Peter Bos en Rozemarijn Nieste)

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services