Het kloppend hart van Waterland
Live

Baltsende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld

Gepubliceerd: Zondag 16 april 2023 12:34

Baltsende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld

Foto: Klaas Ros

Vaar zondag 30 april mee met schipper en gids van Landschap Noord-Holland door het prachtige, waterrijke Ilperveld. Zie de natuur ontluiken; geniet van het baltsgedrag van de weidevogels en de vele voorjaarsbloemen en planten.

Baltsende weidevogels
In de fluisterboot vaar je tussen de vele eilandjes en weiden door. Niet te missen zijn de baltsende weidevogels. Je ziet en hoort kieviten, grutto's, scholeksters, tureluurs, ganzen, en diverse zangvogels, misschien al met hun jongen. Hoor hoe de grutto’s hun karakteristieke eigen naam roepen. Ook de lepelaar, zilverreiger en misschien de roerdomp kunnen zich laten zien.

Voorjaarsbloemen
Het Ilperveld is in alle jaargetijden een prachtig gebied, en zeker ook in het voorjaar. Stap aan boord en laat je verrassen door de schoonheid van de ontluikende natuur. Je ziet opkomend riet, speenkruid, watermunt, lisdodde, varens, fluitenkruid en vele andere soorten.

Afhankelijk van het lenteweer is het goed mogelijk dat de rietorchissen al te zien zijn. Misschien kruipt zelfs de zonnedauw alweer tevoorschijn. De gids laat het je allemaal zien tijdens de vaartocht en bij het uitstapje op een van de eilandjes van trilveen.

Ben je in het bezit van een verrekijker, neem deze dan mee. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris. Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan.

Wanneer: Zondag 30 april van 13:30 tot 15:30 uur.
Verzamelen: Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.

Zin om mee te gaan? Meer informatie: www.gaatumee.nl

Bron: Landschap Boord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services