Het kloppend hart van Waterland
Live

Avond Kerkplein Waterland: de grootse liturgie van de Paasnacht

Gepubliceerd: Donderdag 12 maart 2015 14:47

Avond Kerkplein Waterland: de grootse liturgie van de Paasnacht

Op dinsdag 17 maart wordt de ‘moeder’ van alle kerkelijke vieringen uitgelegd in woord en zang door cantrix en organist Ike Rebel en predikant Eugène Baljet.

Sinds zeer vervlogen tijden al komen in de duisternis van de Paasnacht mensen samen. Vanwege Pasen, het feest om de verrijzenis van Jezus uit de dood. Een grootste liturgie is ontstaan. Desgewenst zo uitgebreid, dat je er heel die nacht mee door kan komen tot het eerste licht van de nieuwe dag zich meldt. Iets voor monniken of andere professionals. Voor de gewone gelovigen, die ook nog slapen willen, is de liturgie ingekort. De hoofdlijn blijft daarbij geheel in takt. En die is qua inhoud en opzet van een wonderlijke schoonheid.

Wie er nieuwsgierig naar is, moet op dinsdagavond 17 maart beslist naar de kerk van Broek in Waterland, Kerkplein 13 komen. Ike Rebel en de Broeker Cantorij laten liederen horen uit de Paasnacht. Eugène Baljet, predikant te Monnickendam legt de liturgie van die nacht voor u uit.

Deze avond begint om 20.15 uur en duurt tot 22.00 uur. De koffie staat klaar vanaf 19.45 uur. De toegang is vrij, er staat een collectebus bij uitgang voor een vrijwillige bijdrage. De avond wordt georganiseerd door Kerkplein Waterland.

Bron: Kerkplein Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services