Het kloppend hart van Waterland
Live

Autowasactie World Servants groot succes

Gepubliceerd: Dinsdag 14 september 2021 13:23

Autowasactie World Servants groot succes

Foto: Omroep PIM

De jongeren van World Servants Monnickendam organiseerden afgelopen weekend een autowasactie. Daar kwamen maar liefst 110 auto's op af en dat leverde de jongeren ruim 1500 euro op.

Jaarlijks gaan er 800 à 900 mensen uit heel Nederland met World Servants op een werkvakantie naar een ontwikkelingsland. Zo ook een groep van 9 jongeren uit Monnickendam. Daar bouwen ze aan bijvoorbeeld een school of kliniek. Deze projecten duren twee tot drie weken. In die tijd gebeurt er veel. Aan het eind van de drie weken staat er een gebouw waar de hele gemeenschap iets aan heeft. De lokale partnerorganisatie helpt erbij dat er een leraar voor de klas komt en dat er lesboeken zijn of voor personeel in de door hen gebouwde kliniek.

 

In 2022 gaat World Servants Monnickendam naar projecten in Rwanda en Nepal. In Rwanda gaan zij een kleuterschool bouwen, en in Nepal worden er klaslokalen gebouwd. Om de reis en het project te financieren organiseren de jongeren in de aanloop naar de reis naar het ontwikkelingsland allerlei acties en initiatieven om geld bij elkaar te halen. In dit kader organiseerden de jongeren ook een autowasstraat, met daarbij desgewenst ook een kop koffie en een plak cake. In totaal werden er maar liefst 110 auto's gewassen en werd er een bedrag van ruim 1500 euro opgehaald.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services